CEVİZDERE OKULUNUN YENİDEN YAPILMASI DEĞERLENDİRİLECEK

Kütahya il milli eğitim müdürü Sabahattin Dülger 8 derslikli yeni okul yapımının gerkeli ödenekler sağlanması halinde dikkate alınacağı belirtti.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile yeniden yapılmak üzere yıkılan ancak, öğrenci sayı azlığı gerekçe gösterilerek yapımından vazgeçilen Emet Cevizdere okulu için hak arayışı devam ediyor.

            Dere Mahallesi halkı okullarının yıkılmasının ardından diğer okullara kayıt yapılabilmesi için  ikametgahların başka mahallelere taşındığından öğrenci sayısının azlığının gerçeği yansıtmadığını ifade ediyorlar.

            Dere Mahallesi muhtarı Ali Kalaycı 30.Muhtarlar toplantısında Cumhurbaşkanlığı makamına konuyu detaylı bir şekilde dosya ile sunmuştu. Cumhurbaşkanlığından Kütahya İl milli eğitim müdürlüğüne  gerekli yazışma ve okul talebi iletilirken, il milli eğitim müdürü Sabahattin Dülger  8 derslikli yeni okul yapımının gerkeli ödenekler sağlanması halinde dikkate alınacağı belirtti.

            İl Milli eğitim müdürlüğünce  Cevizdere okulu yıkım kararından sonra Emet ilçesine merkez ortaokulu adı altında 16 derslikli yeni okul binası ve Mehmet Akif Ersoy ilkokuluna  8 ek derslik yapıldığını belirtirken, 2017 yılında Dere mahallesi için talep edilen 8 derslik yeni okul yapımınında tekrar değerlendirileceğini ve yeni okul binası yapımı ödenek durumuna göre değerlendirmeye alınacağını ifade etti.

            Milli Eğitim bakanı   İsmet Yılmaz’ın  Kütahya ziyaretlerinde de Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı  tarafından bizzat bakana sözlü olduğu kadar   dosya halinde de iletilen Cevizdere okulu yapımı için yeni bir umut doğmuş oldu.

            Dere Mahallesi sakinleri  daha önce kazanılmış kazanılmış haklarının olan okullarının yeniden yapılması için Ak parti Emet ilçe teşkilatı nezdinde Kütahya Milletvekilleri vasıtası ile il bazında değerlendirmeye alınıp gerekli ödeneklerin temini ile yapılmasını ve öğrencilerinin başka okullara ulaşma çilelerinin sona ermesini istiyorlar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN