EMET AK PARTİDE TEMAYÜL YOKLAMASI

Kongre sürecine giren ve 18 adayın bulunduğu Emet Ak partide de Perşembe günü koordinatör eski Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır ve il başkanı Ali Çetinbaş'ın katılımı ile temayül yoklaması ve mülakatlar gerçekleşti

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

AK PARTİ 2019 SEÇİMLERİNE KENDİNİ TAŞIYACAK  BAŞKANLARI ARIYOR

            AK partide tüm ülkede ilçe kongreleri yapılırken,bu hafta Kütahya ve ilçelerindede temayül yoklamaları ve mülakatlar yapıldı.

            Kongre sürecine giren ve 18 adayın bulunduğu Emet Ak partide de Perşembe günü koordinatör eski Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır ve il başkanı Ali Çetinbaş’ın katılımı ile temayül yoklaması ve mülakatlar gerçekleşti.

            Emet Ak parti binasında eski ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri,köy temsilcileri,başkan adaylarının hazır bulunduğu süreçte önce temayül yoklaması yapıldı. Temayülde köy temsilcileri, başkanlık için destekledikleri isimler için oy kullandılar

MÜLAKATLAR DA NE OLDU?

Mülakatlarda önce daha önce görev yapan ilçe başkanları,il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri,gençlik kolları, alınarak fikirleri soruldu.Daha sonra hazır bulunan adaylar alınarak  genel bir kendini tanıtma ve neden aday olduklarına yönelik sorularla mülakata katıldılar.

18 adayın bulunduğu Ak partide  2 aday mülakatlara gelmedi. Kamuda çalışan 4 aday ve seçilmiş başka görevleri bulunan 2 adayın aday olamayacakları ancak başvurularının genel merkeze iletileceği ifade edildi.   

            Mülakatta adayların konuşmaları tek tek raporlanırken, koordinatör vekil Hıdır, raporların genel merkeze ulaştırılacağını ifade etti.Mülakata adaylar  Ahmet Ciner,Ali Er,Barbaros Karaosmanoğlu,Ebubekir Şengül,Fatih Özata,Hasan Önver, ,Hüseyin Doğan,Hüseyin Çırak,İsmail Akay,İsmail Elmacı,İsmail Koçman, Kemal Tezcanlı, Mehmet Uzun,Mustafa Ural, ,Talip Kaya ve mevcut başkan Av.Mehmet Yağcıklı katıldı.

YAĞCIKLI;”ADAYLAR RAKİBİMİZ DEĞİLDİR”

                        Açılış konuşmasını yapan Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı kongre sürecinin başladığını ifade ederek;” , Partimizin 6. Olağan Kongresi sürecinde, İlçe Başkan Adaylarının bu kadar çok olmasının sebebi de yerine getirmiş olduğumuz görevlerde ne kadar başarılı olduğumuzun ve bu hizmet yarışında her adayın da hazır olduğunun bir göstergesidir. Her bir aday bizim rakibimiz değil, Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet anlayışıyla, hizmet yarışında beraber yürüdüğümüz dava arkadaşlarımızdır.”dedi.

                        ÇETİNBAŞ;”KAÇ ADAY OLDUĞU DEĞİL,KİMİN KOLUNA GİRECEĞİMİZ ÖNEMLİ”

            Emet parti binasında partililere seslenen  Ak parti İl başkanı Ali Çetinbaş Ak partinin kurulduğu günden buyana girdiği tüm seçimleri kazanarak teşkilat sisteminin sadece Türkiyede değil tüm dünyada örnek alınan bir siyasi oluşum olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

            “Genel merkezimizin talimatları doğrultusunda görev alacak partililerimizde belirli aranan şartlarımız var. Bugün bu çalışmaları tamamlamak için buradayız.Kaç aday olduğu önemli değil. 25 de olsa 35 adayda olsa  teşkilat başkanlığımız,genel başkanımız Emette şu kardeşimiz adayımızdır dediğinde  bütün aday  kardeşlerimiz  başkanımızın koluna girecek,ve bu kardeşimize zarar verecek her türlü hareketten kaçınılarak davamız için çalışacağız .”dedi.

            Başkan Çetinbaş, kongrelerinin genişletilmiş ilçe toplantıları  gibi geniş katılımlı yapıalcağını ifade ederek ,kongrede ilçe sorunlarının değerlendirileceğin,şimdi ise  sadece adaylar ile ilgili mülakat ve görüşmelerin yapılacağını vurguladı.

MİLLETVEKİLİ HIDIR;”BİZİM KONGRELERİMİZDE KAVGA OLMAZ”

            Ak partinin kongrelerini yaparak 2019 seçimleri için seçim startını verdiği ifade eden eski Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır;” Bugün burada peygamberimizi sünnetini yerine getiriyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Partimizin tabanındaki herkesimin görüşleri mutlaka değerlendirliyor.”dedi.

            Genel başkanlarının selamlarını ileten vekil Hıdır;”Genel başkanımızın gecesi yok

Gündüzü yok hizmet için çalışıyor. Arakanda 3000 bin insanımız katledilirken,dünyada karaya vuran balina kadar tepki gösterilmezken,genel başkanımız Arakan için başta BM olmak üzere dünyayı ayağa kaldırdı.  Türkiyeden heyetler Arakana gönderdi.Arakan’a 1000 ton yardım malzemesi ulaştırılmasını sağladı.Bizler kutsal bir davanın Emetteki teşkilat mensuplarıyız.Kıran kırana başkanlık için yarışacağız biri seçilecek 16 sı küsecek.Seçilen arkasına kimseyi toparlayamayacak,bizde öyle olmaz.Böyle olacağını sananlar varsa fena yanılıyorlar.Bizim kongelerimizde kavga gürültü olmaz.Emette ben bu kadar aday olmasını üstad Necip Fazılın ‘ Kim var denildiğinde sağına soluna bakmadan fert fert ben varım deyici,her ferdi benim olmadığım yerde kimse yoktur’ inancında teşkilatız.İşte Emette bugün ben sonuna kadar hizmet ve dava için varım diyen adaylarımızla beraberiz “dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN