EMET' ASHABOĞLUNDAN KIZILAY'A 93 ÜNİTEKAN BAĞIŞI

Emet ilçesi Ashaboğlu ortaokulunda gerçekleştirilen kan bağış kampanyasına yoğun bir katılım gerçeleşirken gün içinde 93 ünite kan bağışında bulunuldu.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Kızılay ve Kütahya İl Milli Eğitim müdürlüğü arasında yapılan protokolle  Emet ilçesi  Ashaboğlu ortaokulunda gerçekleştirilen kan bağış kampanyasına yoğun bir katılım gerçeleşirken  gün içinde  93 ünite kan bağışında bulunuldu. 

            100 üniteye yakın kan bağışı yanı sıra bir o kadar vatandaşında geri dönmek zorunda kaldığı kampanyada Emet Ashaboğlu ortaokulu Kütahya en çok kan bağışında bulunan 2.okul oldu. Öğretmenler yanında öğrenci velilerininde ilgi gösterdiği kan bağışında 18 yaşını dolduran lise son sınıf  öğrencisi 25 öğrenci hayatlarında ilk defa kan bağışında bulundu.

            Okul müdürü Mehmet Ali Özçelik 380 öğrenci ile eğitim veren okulda gerçekleştirilen kampanyada kan bağışçılarına  il milli eğitim müdürlüğünce katılım belgesi verilirken, okul yönetimince kitap hediye edildiğini belirtti.Ayrıca Emet belediyesince de kampanya çerçevesinde 500 kişilik helva ikramı yapıldı.

            Emet İlçe Milli Eğitim müdürü Mustafa Cöre, katılımın yüksekliğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken;” İl Milli eğitim müdürlüğümüzü temsilen eğitim uzmanımız Mehmet Uzun’un takip ettiği kampanya çerçevesinde Emet Ashaboğlu ortaokulumuzda 89 ünite kan yanı sıra 4 adette kök hücre bağışı gerçekleştirildi. 25 çocuğumuz ilk defa kan bağışında bulundu.  Bu kampanya ile kan bağışının önemi ve toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Bağışçılara Emet belediyemizcede  helva ikram ettiği etkinlikte il milli eğitim müdürlüğümüzden katılım sertifikaları ve kitaplar hediye edildi.Katılımın oldukça fazla olduğu kampanyamızda bir çok vatandaşımızda geri dönmek zorunda kaldı.Toplumumuza Kan bağışının öneminini aktarmak adına düzenlenen  kampanya da emeği geçen başta il milli eğitim müdürülüğümüz olmak üzere, okul idarecilerimiz, öğrencilerimiz ve bağışta bulunan halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.”dedi.

            Ashaboğlu Ortaokulu  93 ünite bağışla  1500 öğrenci kapasiteli Kütahya  80. yıl özel idare ilk ve ortaokulundan sonra en çok kan bağışında bulunan 2. okul oldu. 80. yıl okulumuzdan 207 ünite kan bağışı alınmıştı.

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN