EMET BELEDİYESİ 2018'E HIZLI GİRDİ

2018'e balık pazarı projesi inşası ile başlayan Emet belediyesi 2018 yılı içerisinde bunun yanında tahıl pazarı, ilçe yeni terminali,kaynarca dükkanları, kapalı Pazar yeri ve apart inşaatları yapım çalışmaları bu yıl başlayacak.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediyesince halkın sosyal yaşamını kolaylaştıracak  projeler için yoğun bir çalışma temposu içerisine girildi.

            2018’e balık pazarı projesi inşası ile başlayan Emet belediyesi 2018 yılı içerisinde bunun yanında tahıl pazarı, ilçe yeni terminali,kaynarca dükkanları, kapalı Pazar yeri  ve apart inşaatları yapım çalışmaları bu yıl  başlayacak.

            Belediye başkanı Mustafa Koca geçtiğimiz yıl sosyal projelere ağırlık verirken hayata geçirilecek yeni projeler için alt yapı ve resmi prsoedür süreçlerini tamamladıklarını,2018 yılında ise adım adım  projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

            Başkan Koca göreve geldikleri dönemden itibaren belediyelerinin imkanları ile Hisarlık sosyal tesisleri, üniversite kafeteryası,engelsiz yaşam parkı, hükümet meydanı, gibi halkımızın yaşamını kolaylaştıracak projelerin hayata geçirildiğini ifade ederken;” AK parti hükümetimizin destekleri ile  toki konutları,yanı sıra ilçemizin makus talihini değiştirecek Emet göleti çalışmalarımız ile ilçemizin geleceğini kurtarıyoruz.  İlçemize hükümetimiz destekleri ile kazandırılan KYK yurdu, toplum sağlığı merkezi,hastane alanı vb  çalışmalarda da yine belediye olarak  gerkeli tü m çalışmalrımızı yaptık. Kanalizasyon,su,yağmur kanalları projelerimiz kamuoyununda bildiği üzere   devam ediyor.Kanalizasyon ve yağmur kanalları projelerimiz kesin kabulleri yapıldı,içme suyu proje çizimimiz devame diyor. Buda tamamlandığında  üçü bir ihale yapılarak Emetimizin alt yapısını komple yeniliyoruz. İnşallah çalışmalarımız tamamlandığında “Her evde dağ suyu akacak” diyerek halkımıza verdiğimiz sözümüzüde yine hükümetimizin destekleri ile hayata geçirmiş olacağız”dedi.

            İşte Başkan Koca’nın  2018 yılında hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri;

İLÇE GARAJI TAŞINIYOR

            Emet şehir terminali olarak  hastane ve üniversite arasında bulunan arsa düşnülmüştü.Ancak bu alanın arsa maliyetlerinin yüksekliği belediyeyi yeni yer arayışına götürdü.

            Emet belediyesi, Üniversite ve hastanenin tam karşısında bulunan  şehitliğin üst alanındaki yaklaşık 5000 m2  hazine arazisi  üzerine yeni terminal inşa edecek. 2 katlı olacak terminalin üst tarafında peronlar ve yazıhaneler olurken,alt kısımda engelsiz yaşam parkı benzeri büyük bir park, cafe ve eğlence merkezi yerler yapılacak. Terminalin bulunduğu mevkide yapılacak olan şehir giriş kapısının üstü  ise, üniversite ve hastaneye geçiş  için üst geçit görevi görecek. Belediye şehir terminalini yine kendi imkanları ve işçiliği ile yapacak.

İlçe terminalin taşınmasının ardından mevcut garaj otopark yeri ve sosyal yaşam merkezi olarak değerlendirilecek.

            KAPALI PAZAR YERİ İÇİN YER ARANIYOR

 

            Emet belediyesince şehir merkezinde uygun bir alana kapalı Pazar yeri yapımı için yer arayışı sürüyor.

            İlçe pazarının merkezde esnaflarımızada uzak kalmaması adına  yer arayışına giren belediye bu konuda her alternatifi değerlendiriyor. Bu amaçla eski sanayi alanında bulunan itifaiye alanıda incelendi. Mevcut itfaiyenin şehre hakim hisarlık tepesinde  eski cezaevi bölgesine taşınması bir süredir düşünülüyordu.

            İtfaiyenin taşınması ile belediye mevcut yerde  hazinenini yeri ilede birlikte yaklaşık   3500 M2 kare yer kazanıyor. Kapalı Pazar yeri sebze meyve satış yeri olarak burada düzenleme yapılması tasarlanıyor.Kütahya cumartesi pazarında olduğu gibi bu alanın haftanın bir günü Pazar olarak ,diğer günler ise otopark olarak kullanılması değerlendiriliyor.

APARTLAR VE YÜZME HAVUZLARI

            Emet  belediyesince yaklaşık 5000 m2 alanda projesi hazırlanan 30 dan fazla apart içinde çalışmalar başlıyor. 50 şer m2 lik 2 katlı apartlar yanında  restoran ve yüzme havuzları ile  yeni  bir termal tatil tesisler kazanılması hedefleniyor.

            Emet belediyesi  bir çok projesini kendi imkanları ile yapacakken apart projelerini yap işlet devret veya kat karşılığı yöntemi ile  hayata geçirmeyi planlıyor. Belediye meclisinin alacağı karar doğrultusunda apartların bu yıl içerisinde hizmete geçirilmesi için çalışmalar hız kazanıyor…

            Bu arada daha önce projesi hazır olan  erkek,bayan ve çocuklar için yüzme havuzları projesininde apartlarla birlikte hayata geçirilmesi planlanıyor.

BALIK PAZARI VE TAHIL PAZARI

            Emet eski sanayi yolu üzerinde inşat çalışmaları başlayan balık pazarı 2 katlı olacak. Altında balık pazarı yapılacak olan binanın üst katı ise peynir ve yoğurt pazarı yeri olarak değerlendirilecek. Balık pazarının karşısındaki boş araziyede tahıl pazarı kurma çalışmaları başlıyor.Belediye bu inşaatlar kendi malzeme ve işçileri ile yapıyor.

KAYNARCA ÜSTÜNE 3 DÜKKAN

            Geçtiğimiz yıl gündeme gelen kaynarca hamamları üzerindeki süs havuzu karşısına dükkan yapımlarıda bu yıl hayata geçirilecek projeler arasında yer alıyor.  L biçiminde hamam garaj üstüne 3 dükkan yapımı için proje hazırlanırken ,bunlardan 2 sinin normal işyeri, bir adetinin ise restoran biçiminde tasarlanıyor. Kaynarca camii karşısında hama üstüne konuşlandırılacak dükkanlarla hem çevre kirliğinin önüne geçilmesi, hemde yeni ticari merkezler kazanılması hedefleniyor. Bu dükkanların yapımı da yine belediye işçi ve imkanları ile gerçekleştirilecek.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN