EMET BELEDİYESİNDEN ŞEHRE BAYAT EKMEK KUTULARI

Emet belediyesince şehrin muhtelif yerlerine bayat ekmek kutuları monte ediliyor

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediyesince  şehrin muhtelif yerlerine bayat ekmek kutuları monte ediliyor.

            Emet belediye başkanı Mustafa Koca halktan gelen talep üzerinetemin edilen 30 adet ekmek toplama kutularının tedarik edildiğini ve zabıta ekiplerince şehrin muhtelif yerlerine monte edileceğini belirtti.     

            Belediye başkanı Mustafa Koca  dinimizin ‘Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz’ emrini hatırlatarak;”Ülkemizde en çok israf edilen nimetlerin başında ekmek geliyor. İhtiyaçtan fazla alınan ancak bayatladığı için tüketilemeyen ekmekler çöpe atılıyor.  Vatandaşlarımızın da bizlerden talep ettikleri bayat ekmek toplama kutularımızı temin ettik.Artık vatandaşlarımız bayat ekmeklerini bu kutulara koyarak israfını önlemeye destek olacaklar. Toplanan ekmekler sokak hayvanlarının beslenmeleri için kullanılacak. Ekmek yenilmediyse, bayatladıysa buna çözüm üretmek anlamında bayat ekmek kutularımızı faaliyete geçirdik.Dinimizce israf haramdır. Hep birlikte nimet israfını önlemeliyiz. Bu konuda halkımızdan destek istiyoruz. Vatandaşlarımız duyarlı davranmalarını ve bu bayat ekmek kutularını kullanmalarını rica ediyoruz.”dedi.

            Gazetemiz sosyal medya hesabında vatandaşlarımız belediyeden bayat ekmek kutuları talebinde bulunmuş ve konu gazetemizde de haber olarak yer almıştı. Başkan Koca halktan gelen talep üzerine Emet ilçemizde bayat ekmek kutuları hizmetini hayata geçiriyor.

Belediye zabıta amirliğide   vatandaşlardan bu kutulara yemek artıklarının  dökülmemesini sadece ekmek ve türevlerinin atılmasını talep ettiler.Ekipler ayrıca ekmek  kutularının alttan açılan kapak ile pratik boşaltma kullanım kolaylığı bulunduğunuda belirttiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN