EMET KYK YURDUNUN KAT ARTIRIMI MECLİSTEN GEÇTİ

Kredi ve yurtlar kurumunca ilçemize yapılacak olan 400 kişilik öğrenci yurdunun kat artırımı, belediye meclisi toplantısında karara bağlandı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Kredi ve yurtlar kurumunca ilçemize yapılacak olan 400 kişilik öğrenci yurdunun  kat artırımı, belediye meclisi toplantısında karara bağlandı.

            Eski SGK binasının bulunduğu arsa üzerinde yapımı gerçekleştirilecek olan 200’ü kız 200’ü erkek 400 kişilik yurt için bir süredir zemin etüt çalışmaları devam ediyordu.Daha önce Emet belediyesince imar restorasyon çalışmaları tamamlanan arsada yurt proje yapım ihale aşamasına gelirken, kat artırımı gündeme gelmişti.

            Ak parti Emet ilçe  başkanı Av.Mehmet Yağcıklı’nın Ankara KYK genel müdürlüğünde elden takip ettiği  jeolojik sondaj ve sismik araştırmaları Emet belediyesince tamamlanarak belediye meclisi Şubat toplantısına sunuldu.

            Emet belediye meclisi belediye başkanı Mustafa Koca başkanlığında Şubat ayı olağan toplantısın gerçekleştirirken, jeolojik sondaj ve sismik araştırmaları tamamlanan arsada yapılacak yurdun zemin güçlendirme çalışmaları ile birlikte 8 kat yapılmasını karara bağladı.

            KYK genel müdürlüğünce Kütahya merkezde 6,Tavşanlı,Gediz Simav ve Şaphanede 1’er yurdu bulunan kurum Emet’e yapacağı 400 kişilik yurt için proje ihalesini en kısa sürede çıkarması bekleniyor.

            Bu arada belediye meclisi Şubat toplantısında  bakım masrafları artan ve hurdaya çıkan araçların ihale yoluyla satılmasını da karara bağladı.

            İlçemizde uzun bir süre alt yapı ve projelendirme çalışmalarının ardından Ak parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr.Vural Kavuncu  2015  yılı Ramazan ayında Emet’te bir yıldır Kredi yurtlar genel müdürlüğü nezdinde sürdürülen çalışmalar sonrası 200’ü kız 200’ü erkek olmak üzere 400 kişilik yurt yapımının onaylandığını açıklamıştı..

            Resmi prosedürlerin yerine getirildiği, Emet belediyesince teknik alt yapı konularının giderildiği, belediye meclisince gerekli onaylarının tamamlandığı KYK yurdu’nun  AK parti ilçe teşkilatının da takipleri ve Milletvekillerimizin destekleri ilede   bu yaz inşaatının yapılmasına başlanması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN