EMET KYK YURT YAPIMI İHALESİ 18 ARALIKTA

Emet ilçesine kredi ve yurtlar kurumu tarafından yapılacak olan 400 kişilik yurt yapım ihalesi 18 Aralık 2017 tarihinde yapılıyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet ilçesine kredi ve yurtlar kurumu tarafından yapılacak olan 400 kişilik yurt yapım ihalesi 18 Aralık 2017 tarihinde yapılıyor.

            Eski SSK binasının bulunduğu mevkinin sağlık alanından çıkarılarak yurt alanına dönüşüm imar çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım ihaleside 18 Aralıkta Ankarada yapılacak.

            2015 yılından bu yana resmi prosedürlerin işlediği ve, kat artırımı gibi yeni talepler nedeniyle yapımı geciken yurt 400 takvim gününde tamamlanacak. 200’ü kız 200’ü erkek olmak üzere  yapılacak olan yurt için  Ak parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr.Vural Kavuncu yakın bir takipteydi.

            Kavuncu,Emet’e 400 kişilik yurt yapım onayının Kredi ve yurtlar genel müdürlüğünce çıktığını  Temmuz 2015 tarihlerinde kamuoyu ile paylaşmıştı.Mevcut projenin  SSK arsasına oturmaması üzerine genel müdürlükçe kat artırım talebi üzerine yeni bir çalışma başlatılmış ve jeolojik etüt ve raporların hazırlanmasının ardından kesin onay ve devri gerçekleşmişti.

            Kütahyada en çok kamu yatırmı alan ilçelerin başında Emet’in geldiğini ifade eden Milletvekili Kavuncu Emet KYK yurdunun 400 takvim gününde tamamlanarak 2019 yılında hizmete gireceğini belirterek ilçemize hayırlı olması dileklerini sundu.

 

EMET’İN KYK YURDU MACERASI

            Emet KYK yurdu yapım macerası 2014 yılının sonunda başlamıştı.  2014 eylül ayında  Emet belediyesine gelen talep yazısı  üzerine Eski SSK binasının  sağlık alanından yurt alanına dönüşüm imar değişiklikleri konuları  imar işleri komisyonuna havale edilmişti. Komisyonun çalışmalarını tamamlamasının ardından Emet belediye 22.12.2014 tarihinde olağanüstü toplanarak onaylamıştı.

            2015 yılında yapılması beklenen yurt,KYK’nın  mevcut projesini  alana oturtamaması üzerine  01.12.2016  da kat artırımı talep etmişti. Bunu üzerine jeolojik etüt raporlarının hazırlanması ve buna bağlı meclis değişiklik onayları süreçleri gibi nedenlerle  yurt yapım gecikirken tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından yurt porje ihalesi 2 Eylül 2016 yılında yapılmıştı.Şimdi yapım aşamasına gelen yurt 11.564 m2 alan içerisinde yurt binası,sosyal tesis ve nizamiye yapımı işi olarak 18 Aralıkta ihale ediliyor.

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN