EMET'TEN SONRA HİSARCIK VE DOMANİÇEDE KYK YURDU

Ak parti Kütahya Milletvekilleri ortak bir basın açıklaması yaparak Domaniç ve Hisarcık KYK yurtlarınında 2017 programına alındığını açıkladılar.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Ak parti Kütahya Milletvekilleri ortak bir basın açıklaması yaparak il ve ilçelere yapıaln KYK ve Gençlik spor bakanlığı yatırımlarını aktardılar.

Prof.Dr. Vural Kavuncu,İshak Gazel,Şükrü Nazlı ve Ahmet Tan imzasıyla yapılan Ortak basın açıklamasında Emet 400 kişilik KYK yurdunun yatırım progrmaına alınmasının ardından Domaniç'e 300,Hisarcık ilçesine 250 yatak kapasiteli KYK yurtlarının 2017 yatırım programına alındığını açıkladılar.

Milletvekillerin ortak basın açıklaması şöyle

"16 Nisan Cumhurbaşkanlığı halk oylamasını bitirdik 25 Milyon seçmenin oyuyla Türkiye’nin yarınlarına aydınlatacak yeni bir sistemin değişikliğini onayladık. Yoğun bir saha çalışmasının ardından Genel Kurul çalışmalarımıza bugün kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yapacak çok işimiz var bizim ne demiştik Onlar konuşur AK Parti yapar.

Gençlerimizin Üniversite okuyabilmeleri ve okurken barınma sorunları yaşamamaları için Gençlik ve Spor Bakanlığımız çok büyük yatırımlar gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl uzun bir takip sonrası Emet ilçemize 400 kişilik Yurt yapımı ile ilgili süreci tamamlayıp yatırım programına alınmasını sağlamıştık. Proje çalışmalarında artık sona gelinen yurt binasının bu yıl uygulama ihalesinin yapılması hedefleniyor. 2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim yılında da Gediz ilçemizde 500 kişilik KYK yurdu tamamlanarak hizmete girmişti. Burada barınan öğrencilerimiz Otel konforunda ki odalarında bulunmaktadır yuva sıcaklığında eğitimlerine devam etmektedir.

 Bu yılda gençlerimizin barınma endişesiyle Kütahya’yı tercih etmekte tereddüt yaşamamaları için talep ettiğimiz yurt yatırımlarından 2 tanesi 2017 yılı yatırım programına alındı. Domaniç İlçemize 300, Hisarcık ilçemize 250 yatak kapasiteli KYK yurtları hayırlı olsun.

Arsa çalışmalarının tamamlanmasından sonra yaz aylarında proje ihalesi yapılacak olan yurtlarımızın bu sene sonunda uygulama ihalesinin yapılması, önümüzdeki yıl içinde de temellerinin atılması hedeflenmektedir.

Yatırım programına alınan yurt binalarımızın bir an önce tamamlanarak gençlerimizin hizmetine sunulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kütahya halkının hizmete erişimi konusunda her zaman yakın ilgi ve desteğini aldığımız Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay KILIÇ ve Bakanlığımızın değerli bürokratlarına şükranlarımızı sunuyor, Yurtlarımızın hayırlı olmasını diliyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN