EMET'TE 2016 YILINDA 2961 KİŞİYE KANSER TARAMASI YAPILDI 

4 Şubat Dünya kanser haftası etkinlikleri çerçevesinde Emet toplum sağlığı merkezince Emet ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarında,okullarda ve esnaflar dolaşılarak kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı. 

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

4 Şubat Dünya kanser haftası etkinlikleri çerçevesinde Emet toplum sağlığı merkezince Emet ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarında,okullarda ve esnaflar dolaşılarak kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı. 

Her yıl ülkemizde 164 bin vatandaşımıza kanser teşhisi konulurken, toplum sağlığı merkezi görevlilerimiz halkımızın ayağına giderek bilgilendirme yapıyorlar. 

Emet toplum sağlığı merkezi başkanı Dr. Fethiye Güven kanserin 

Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir ve toplumlarda önemli bir sosyo ekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açtığını belirterek;”  Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açmıştır.”dedi.Dr. Güven erkeklerde en sık görülen kanser türlerinin  akciğer ve prostat iken, tütüne bağlı kanserler önemini korumaya devam ettğini belirtirken  Kadınlarda ise en sık görülen meme kanseri olduğunu söyledi.  

Meme kanserinin her 4 kadın kanserinden birisi olmaya devam ettiği,bir yıl içinde yaklaşık 17.000  kadına meme kanseri teşhisi konulduğunu belirten Güven; 

 

“Kanser tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği meme, serviks ve kolorektal kanserlerinin erken tanısı ile ilgili Bakanlığımızın belirlediği Ulusal Kanser programları çerçevesinde, Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Emet İlçe Toplum Sağlığı Merkezimizce de kanser tarama programları etkin olarak yürütülmektedir. 

Bu nedenle çalışmalarımıza Müdürlüğümüz koordinesinde Toplum Sağlığı Merkezimiz, 

Aile Sağlığı Merkezlerimiz ve Köy Sağlık Evi personellerimizle ile birlikte özveri ile devam etmekteyiz.. 

Belirtilen Kanser Tarama Programlarında Toplum Sağlığı Merkezimizce , üzerimizde bulunan vicdani yükümlülüğün gereği olarak hedef kitlelerin tamamını taramaktır. Bu bağlamda; “04 Şubat Dünya Kanser Günü” kapsamında İlçemizde yapılacak farkındalık etkinlikleri kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ,Okullarımıza  ve Halkımıza yönelik eğitimlerimiz, Halk Eğitim Standı , bilgi notu, broşür  dağıtımı ve çalışmalarımız düzenli olarak yıl boyunca devam edecektir.Unutmayalımki kanserde erken tanı hayat kurtarır.Emet toplum sağlığı merkezi olarak tüm halkımıza sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz ”dedi. 

 

EMET’TE 2016 YILINDA 2961 KİŞİYE KANSER TARAMASI YAPILDI 

 

2016 yılında Emet Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Fethiye GÜVEN yönetiminde; 

752 kişiye Mamografi(Meme Grafisi), 809 kişiye serviks (Rahim ağzı) kanseri  ve 1400 kişiye de  kolorektal (Bağırsak)  kanseri taraması yapılDI. 

Emet toplum sağlığı merkez başkanlığımızca 2017 yılında da taramaların  tüm hızıyla devam edeceği belirtilirken ; Mamografi (MMG) meme kanseri  erken tanısı için 40-69 yaş arası , Rahim ağzı  kanseri erken tanısı için 30-65 yaş arası tüm bayanlarımızın taraması , tüm 50-70 yaş arası erkek ve bayanlara Kalın Bağırsak Kanser Taraması(GGK)yapıldığı belirtildi. 

Bu kriterlere uyan ve tarama yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın gerek telefonla gerekse toplum sağlığı merkezlerine bizzat gelerek gerekli işlem  ve taramaları yaptırabilecekleride hatırlatıldı. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN