ESNAF SANATKARLARIMIZA KREDİ MÜJDESİ

Emet Esnaf ve sanatkarların kullanacağı işletme kredisi limitinin 75 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldığı açıklandı

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet Esnaf ve sanatkarların kullanacağı işletme kredisi limitinin 75 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldığı açıklandı.

Emet Esnaf Kefalet koop. Başkanı A.Kadir Ekmekçioğlu  ayrıca işyerini satın almak isteyen  üyelerine  10 yıl vadeyle 500 bin liralık, işi için sıfır araç almak isteyen esnaflara da beş yıl vade ile yine 500 bin liralık kredi imkanı doğduğunu belirtti.
Esnafa Destek Paketi kapsamında, esnaf ve sanatkarların kefalet kooperatifleri aracılığıyla desteklenerek kredilere piyasa faizi yerine hazine destekli faizlerin uygulanmasının önemli bir fırsat yaratacağını belirten Ekmekçioğlu şunları söyledi;” Kredilerin mevcut limitlerinin 150 bin liraya çıkarılması, piyasalardaki nakit akışını da destekleyecek, üretimini artırmak işyerini geliştirmek isteyen üyelerimiz için önemli bir teşvik unsuru olacak. Öte yandan işyeri ve taşıt edindirme kredileri de üyelerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için önemli imkanlar sağlayacaktır. Çünkü üyelerimizin işyerini almak veya taşıt edinmek için kullanacağı uzun vadeli 500 bin lira limitli kredilere piyasa faizi değil, Hazinenin desteklediği %5 düşük faiz oranları uygulanacaktır..

Kredi destek paketinin esnaf ve sanatkarlarımız için can suyu olarak nitelendirmekteyiz. Gerçekten de sınırlı sermayesi ile alın terini birleştirerek üretim yapan, istihdam sağlayan, yasal vecibelerini yerine getiren esnaf sanatkarlarımızın bu türden desteklere her zaman ihtiyacı bulunuyor. Toplumun çoğunluğunu oluşturan esnaf sanatkarlarımızın rahatlaması, faaliyetlerinin daha verimli kılınması, orta ve uzun vadede Türk ekonomisinin önünü açacak önemli bir etken olacaktır. Esnaf sanatkarlarımız adına hükümetimize bu son destek paketiyle bizlere sağladığı önemli avantajlar için minnetlerimizi sunuyoruz”

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN