GÜNDEM TAŞERON,SERVİS VE NÜFUS

Emetliler dayanışma ve kalkınma derneği genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı yapılırken,gündem taşerona kadro açıklamasında kadro dışı kalan Emetbor, işçi servisleri ve ilçedeki ikametgah sorunuydu.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emetliler dayanışma ve kalkınma derneği genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı yapılırken,gündem taşerona kadro açıklamasında kadro dışı kalan Emetbor, işçi servisleri ve ilçedeki ikametgah sorunuydu.

İlçe parti başkanları,oda başkanları yönetim kurulu üyeleri ile  bir araya gelerek  başta gündemde olan taşerona kadro ve kit kapsamındaki bölgemizdeki 650 taşeron işçinin kadroya geçişleri konusu tartışıldı. Kamuda çalışan taşeronların tamamının kadroya alınması kararı karşısında Emetbor’a çalışan taşeronlarında kadroya alınması bu konuda, dernek olarak ilgili yerlere  dilekçeler yazılması ve ortka çalışma yapılması karara bağlandı.

Emetbor işletmesinden Tavşanlı ve Kütahyaya giden işçi servislerinden ilçe halkının duyduğu rahatsızlığında dile getirildiği toplantıda, bu konudada önümüzdeki günlerde bir dizi çalışma yapılacağı ifade edildi.

İlçede ikametgahını aldırmadığı  için gerçek nüfus oranlarının yakalanamadığıda tartışılırken,  hemşehrilik bilincini artırmaya yönelik çalışmalar yapmak yanı sıra, ilgili kurumların ikametgahlarını ilçeye taşımayanlara yaptırım uygulaması gibi konularda geniş bir şekild ele alındı.

Dernek başkanı İsmail Elmacı, bölgeyi ilgilendiren her tür konuda  parti başkanları ve stk başkanları ile ortak hareket ettiklerini ifade ederken, işçilerin kadroya alınması konusunda haklı taleplerinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını,diğer yandan  işçi servislerinin memlekete verdiği zararında giderilmesi için  memleket adına  sıkı takipçisi olacaklarını belirtti. Elmacı ayrıca Emette  çok daha fazla nüfus yaşamasına rağmen,  ikametgahını almayanlar yüzünden gerçek nüfus sayısına ulaşılamadığını da vurgu yaparak, bu konudada aktif bir çalışma içerisine gireceklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN