Ekonomi

Ekonomi Haberleri

BOR KARBÜR FABRİKASI BANDIRMAYA…

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü bünyesinde 600 Evler Mahallesi’nde 7 bin 56 metrekarelik alanda bor karbür ve bor nitrür üretim tesisi ile 3 bin 468 metrekarelik alanda ferrobor üretim tesisi yapımı için yapılan başvuruların kabul edildiği öğrenildi.

GENÇ ÇİFTÇİ HİBE BAŞVURULARI BAŞLADI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca uygulanan Genç Çiftçi Projeleri Hibe destek başvuruları başladı.

APART YAPIMI İÇİN MECLİSTEN KARAR ÇIKTI

Emet belediye meclisinin Mart ayı olağan toplantısında belediyeye ait 3500 m2 arsa üzerine apart yapımının kat karşılığı ihaleye çıkarılması oy çokluğu ile onaylandı.

ENERJİ BAKANINDAN ÖNEMLİ BOR AÇIKLAMALARI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak "Borda, dünyada yetkin kurumlarda çalışan uzmanlarla bir ekip kurduk, bazı önemli tesisleri açıklayacağız" dedi.

ESNAF KEFALETTEN ESNAFA TİCARİ ARAÇ KREDİ DESTEĞİ

EMET Esnaf kefalet kooperatifi ortaklarına sıfır ticari alım kredisi kullandırıyor.

EMET BELEDİYESİ ELEKTRİK ÜRETİMİ İLLER BANKASINDAN ONAYLANDI

Emet belediye başkanı Mustafa Koca,Emet belediyesinin Yörükler çiftliği mevkiinde 17 bin metre kare arazi üzerinde kuracağı güneş enerjisinden elektrik üretimi projesinin iller bankasınca onaylandığını açıkladı.

GENEL MÜDÜR KELEŞER EMET'TEYDİ

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer Emet Bor işletmesini ziyaret etti.

KUTSO, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A İŞ DÜNYASININ TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya’ya gelişi ile ilgili bir bildiri açıklandı. Bildiride Kütahya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vermiş olduğu desteğe dikkat çekilirken, Kütahya’nın beklentilerini anlattı

SAHİ,KİMLER KADROYA GEÇTİ ŞİMDİ?

Kamu Kurumları ile belediyeler ve il özel idarelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci başladı. Fakat birçok kurumda yer alan çoğu çalışan için kapsam dışı bırakılmak sorunu büyüyor. Kapsam dışında olan işçilerin tepkisi karşılık bulacak mı?

20 SORUDA TAŞERON YASASINDA NELER OLACAK?

Taşerona kadro açıklamasında statü nasıl değişiyor? Emetbor neden yer almıyor? Ve nasıl bir düzenleme yapılıyor?

TAŞERONA KADRODA KAFALAR KARIŞTI!

Hafta başında öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve daha sonra Çalışma bakanı Sarıeroğlu’nun art arda mesajları kamuda çalışan işçileri sevince boğmuştu. Ancak kadro açıklamalarının kriterleri netleştikçe, bu durum yerine endişe ve bilgi kirliliğine bıraktı.

KAMU YATIRIMLARINDA EMET 2018’İ BEKLİYOR

Kütahya’da 2017 yılı Yatırım Programında il genelinde 729 kamu yatırım projesi yer alırken,Projeler için 1 milyar 198 milyon TL yatırım öngörüldü.

BOR MADENİ KULLANIM ALANLARI ARTIRILIYOR

Enerji Bakanı Berat Albayrak, CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer`in Bor madeninin kullanım alanlarıyla ilgili soru önergesine yanıt verdi. OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.medyaveri.com/ekonomi/albayrak-tan-flas-bor-madeni-aciklamasi-h36512.html

EMET MİLLİ EĞİTİM 17 İŞÇİ KURASI ÇEKİLDİ Videolu

İŞ-KUR vasıtası ile Emet ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne alınacak geçici 17 personel kurası çekildi.İşte kazananlar

EMKO'NUN İLK GENEL KURULU YAPILDI

Emet belediyesi öncülüğünde kurulan bölgenin ilk kadın girişimcileri kooperatifi EMKO’nun kongresi gerçekleşirken başkanlığa Prof.Dr.Gülnur Hayran seçildi.

BÖLGEMİZDE İLK KADIN KOOPERATİFİ EMET'TE KURULDU

Bölgemizin ilk kadın girişimcileri kooperatifi, Emet belediyesi öncülüğünde Emet ilçesinde kuruldu.

ÖRENCİK’TE BUĞDAY TARLA GÜNÜ

Emet Örencik köyünde geçen yıl kurulan deneme panelleri ile geliştirilen buğdaylardan daha fazla üretim elde edildi.

EMET'TE 600 TAŞERON İŞÇİ ENDİŞELİ

Emet ilçesinde çalışan yaklaşık 600 taşeron işçisi kıdem tazmin konusunda işveren ve bor işletmesi anlaşamadıklarından işsiz kalma ver kıdem tazminatlarını da tam alamayacaklarından kaygılı

YENİ SANAYİ SİTESİNDE TAPU İŞLERİ TAMAM

Mülkiyeti Emet belediyesine ait Esentepe mevkiinde bulunan 13 bin 500 metre kare arsanın satışını alarak yeni sanayi dükkanları yapımına başlayan kooperatif, hazineye ait 5 bin metre kare alanında tapusunu aldı.

Toplam 421 haber.