İSTEĞE BAĞLI DOKTOR ATAMALARINDA EMET ADINA HÜSRAN

İsteğe bağlı iller arası yer değiştirme atamalarında Emet için açılan kadın doğum ve çocuk doktoru ataması hüsranla sonuçlandı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

            Ak parti Kütahya milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Prof.Dr. Vural Kavuncu’nun gayretleri ile iller arası  yer değiştirme atamalarında açılan kadın doğum ve çocuk doktoru ataması hüsranla sonuçlandı.

            Emet kamuoyunda sıkça tartışılan doktor eksiklikleri konusunda  Milletvekili Kavuncu,isteğe bağlı  iller arası yer değiştirme atamaları için Emet devlet hastanesine bir çocuk doktoru birde Kadın doğum uzmanı karosu açıldığı açıklamıştı.Milletvekili Kavuncu, Emet ilçesine gelmek isteyen doktor varsa, kendilerine bildirilmesi halinde en kısa sürede tayin işlemlerini gerçekleştirileceğini de belirtti açıklamasının ardından sonucu merakla beklenen atama sonuçları yayınlandı. Atamalarda Emet’i tercih eden doktor bulunmadı.

            İsteğe bağlı iller arası yer değiştirme kuraları 29 Ocak 2017’de çekilirken, kesinleşmiş nter tasdikli sonuçlarda yayınlandı. Sonuçlarda Emet ileçsine açılan Kadın doğum ve Çocuk hekimi kadrosunda Emet ilçesini tercih eden doktor bulunmadı.

            Kurum içi isteğe bağlı yer değiştirme kuralarında geçmişten bu güne Emet ilçesine bir doktor tayini yapılırken, bu dönemdede atama talep eden olmadı. Mart ayında yapılacak olan zorunlu hizmet münhal kadrolarında mutlaka Emet’in ihtiyacı olan 1 kadın doğum,1 çocuk doktoru,cerrah ve anestezi uzmanı kadrolarının açılması talep ediliyor.

            Emet ve Hisarcık ilçeleri ile birlikte 35 bin vatandaş Ak parti Kütahya milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Prof.Dr. Vural Kavuncu’dan Mart 2017 atamalarında uzman doktor konusunda kadro açıldığı müjdesini vermesini bekliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN