KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZ NAFİ GÜRALLA BULUŞTU

Emet Kadın Girişimi üretim ve işletme kooperatifi (EMKO) bir yandan üretimine devam ederken diğer yandan Pazar aratırması için çalışmalarını sürdürüyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediyesi öncülüğünde ilçemizde kadın üreticilerimizi bir araya getiren Emet Kadın Girişimi üretim ve işletme kooperatifi (EMKO) bir yandan üretimine devam ederken diğer yandan Pazar aratırması için çalışmalarını sürdürüyor.

            Emet belediye başkanı Mustafa Koca önderliğinde Kutso başkanı Nafi Güral ile bir araya gelen kooperatif üyesi kadın girişimcilerimiz Kütahya iş dünyasının duayenlerinden Nafi Güral ile buluştu. Güral’dan iş dünyasına ve kooperatiflerinin çalışma yöntemleri hakkında tecrübelerinden istifade eden heyet kooperatifleri için destek istedi.

            Kütahya Ticaret odası toplantısı salonunda belediye başkanı Mustafa Koca ve kooperatif üyeleri ile bir araya gelen Nafi Güral,üreticilere atacakları adımlar hakkında bilgiler aktardı.

            Emet’te kadın üreticilerimizin  ürünlerini daha iyi şartlarda yapabilmeleri ve etkin bir Pazar çalışması ile satışlarını gerçekleştirebilmeleri adına Emet belediyesi olarak kooperatif  kurulmasına öncülük ettiklerini ifade eden başkan Mustafa Koca şunları söyledi;” Yıllar önce Ya tutarsa adıyla başladığımız  yöresel üreticilerimizi bir araya getiren çalışmalarımızı kooperatifleşme ile  büyütüyoruz. Çini atölyesi, Bu konuda ülkemizde önemli mesafeler katetmiş Beypazarı gezileri gibi desteklerimizi kooperatifleşme ile geliştirdik. Bugünde girişimcilerimizi sizlerin tecrübelerinden faydalanmaları yanı sıra, odamız vasıtası ile ilçemize bir atölye kurulması adına desteklerinizi almak için geldik.”dedi. Başkan Koca bin konusunda da desek verebilecekleri atölyeler için makine ve ekipman desteği istedi.

            Emet ilçesinde kadınlarımızın bu tür bir kooperatif kurmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Nafi Güral, belediyeye öncülüğü için teşekkür ederken her zaman destek vermeye hazır olduklarımı söyledi. Güral, pazarlama ve tanıtım konusundada Emko’ya destek vereceklerini belirtirken, Emko’nun ürünlerinin Kütahyada kendisine ait  bazı işyerlerinde satışı için dükkan tahsis edeceğini ifade etti.

            Toplantıda Emko üyeleri Nafi Güral’a kendi imal ettikleri vazoyu,ve Emet tarhanalarını takdim ettiler.Heyet daha sonra Nafi Güral müzesini gezerek Güral koleksiyonları ile  Kütahya ve Türkiye’nin geçmişine bir yolculuk etti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN