KALİFİYE ELEMANLAR EMET'TE YETİŞECEK

Milli Eğitim Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. İlk etapta 11 ilde açılan 12 mesleki ve teknik okulundaki maden teknolojisi alanlarından biri de Emet'te bulunuyor

PAYLAŞ

Madencilik sektöründe daha donanımlı elemanların yetiştirilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. İlk etapta 11 ilde açılan 12 mesleki ve teknik okulundaki maden teknolojisi alanlarından biri de Emet’te bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı işbirliğinde, 11 ilde 12 mesleki ve teknik okulunda maden teknolojisi alanı açıldı. Aralarında Emet’inde bulunduğu maden teknolojisi bölümüyle, sektör daha donanımlı elemanlar istihdam etme imkanı bularak, madencilik faaliyetleri daha verimli bir şekilde yürütülebilecek.

 ‘ÖĞRENCİLER KAYIT YAPTIRMAYA BAŞLADI’

Ankara’da MEB Başöğretmen Toplantı Salonunda gerçekleşen imza töreninde konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Kütahya Emet’te, Artvin Murgul, Bilecik merkez, Eskişehir Seyitgazi’de, Kahramanmaraş Elbistan’da, Manisa Soma’da, Mardin Mazıdağında, Muğla Yatağan, Sivas Divriği ve Kangal, Tekirdağ Süleymanpaşa, Zonguldak Kilimli’de öğrenciler şu andan itibaren kayıt yaptırmaya başladı. Madencilik teknolojisi alanında hizmet verecek yetişmiş iş gücünün sağlanmasıyla birlikte okullarımızın bulunduğu şehirlerde gerçekleşecek madencilik faaliyetleri, daha verimli bir şekilde yürütülebilecek. Sektör daha donanımlı elemanlar istihdam etme imkanı bulacak. Bu alanda eğitim alan gençlerimiz de artık işsizlik korkusu yaşamayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yılmaz, gerçekleştirilen protokol kapsamında açılacak olan okulların derslik, atölye ve laboratuvar ihtiyaçlarının karşılanacağını, alan öğretmenlerine sektörde işbaşı eğitim verileceğini ve yine bu alanda öğrenim gören öğrencilere işletmelerde beceri eğitimi ve staj imkanı sağlanacağını anlatarak, “Protokol kapsamındaki okullarda sektör çalışanlarına meslek geliştirme ve uyum kursları açılacak. Alana yönelik öğretim programları hazırlanacak beraber iki bakanlık birlikte güncelleyecek” ifadelerini kullandı.

Bu arada Emet Çok programlı lisesinde açılan Maden teknolojisi bölümüne öğrenci kayıtları alınmaya başlandı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN