KAVUNCU, EMET'E 7 PRATİSYEN HEKİM KADROSU AÇILDI

Ak parti Emet 6. olağan kongresinde konuşan Milletvekili Kavuncu Emet ilçesine yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Gazi Emet Gazetesi -

Ak parti Emet 6. olağan kongresinde konuşan Ak parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr.Vural Kavuncu,Kütahya’nın hak ettiğini alamamış, göz ardı edilmiş bir il gibi gösterilmeye çalışıldığını vurgulayarak;” Özellikle muhalefet tarafından yapılan bu algı operasyonunda diyorlarki işte 70 oy veriyorsunuz ya,ondan hizmet alamıyorsunuz.Bakın vermeyin nasıl hizmet alıyorsunuz. Onların amaçları başka. Kütahya nüfus başın yatırım alma itibarı ile komşu illerine nazaran Afyon ile birlikte en başta yer almaktadır.Biz Kütahya olarak Manisanın yüzde 50 fazla kamu yatırımı almışı. Hizmet almakta sorunumuz yok,ama elbette eksiklerimiz var.  30-40 yıl önce  çevre illerde sanayileşme ve organize sanayilerine ağırlık verilerek makaslanmaya başlayan Kütahyada açığı kapatmak için yoğun  bir çalışma yapıyoruz “dedi.

YOL SORUNUNU GÜNDEMDEN ÇIKARACAĞZ

            Emet ilçesinde dolaşırken eskiden daha çok Emet için bir şey yapılmadığı,çalışılmadığı sözlerini duyarken bugün kamu yatırımlarından bahsedebildiklerini ifade eden Kavuncu;”Evet,eksiklerimiz,sorunlarımız var.Ama yapılanlar itibarı ile Emet çok önemli yatırımlar alıyor.Emetin öncelikli sorunları yol ve işsizliktir. 2011 de göreve geldiğimzde her 10 kişiden 9’u bize yol diyordu. Bugün Çavdarhisar,Simav yolları yapılıyor. Tavşanlı yolunda kamulaştırma problemlerine rağmen gözle görülür ilerlemeler var. Heyelan nedeniyle göçen yolda çalışmalar başladı,yılbaşına kadar tamamlanacak. 19 km den Emet ve Hisarcık güzergahından yolun devamı için genel müdürlükçe gerekli talimatlar verildi. Kalan yolun tamamı ihaleye çıkacak.Gediz yolunun 2018 programında yer alması çalışmalar devam ediyor. Emetin gündeminde yol sorunun tamamen çıkaracağız.

BOR İLE İLGİLİ GELİŞMELER EMET’E YARAYACAK

            Etimaden  işletmelerinin  Emet ve Hisarcık ilçelerinde ekonominin lokomotifi olduğunu vurgulayan Kavuncu bundan 1.5 yıl önce 1550 kişi çalışan tesislerde bugün 2150 kişinin çalıştığını ve bu süre zarfında 600 vatandaşımıza istihdam sağlandığını belirtti. Kavuncu;”Hafriyat ve iş makinaları kullanımında 2 ilçede şuan işsiz kalanın olduğunu söylemek mümkün değil.Bu yılın sonunda temelini atmayı planladığımız sülfirik asit fabrikasıda 2-3 yıl içerinde tamamlanarak 200’ün üzerinde çalışan olacak.Enerji bakanımızın bor ile ilgili önemli açıklamalrı var. Bor’un kullanım alanları artıkça üretimi artacak ve  3. fabrika yapımı hızlanacaktır” dedi.

EMET’E 7 PRATİSYEN HEKİM KADROSU AÇILDI

            Emet ilçesinde toplum sağlığı merkezinin kamuca ilçeye kazandırıldığını belirten Kavuncu “Yeni hastanemiz inşaşatındada çalışmalar sürerken artık sona geliniyor.Hastanenin tesisat ve donanımında sıkıntı yok.Doktor konusunda sıkıntımız ise Emet’e doktor atayamamakta değil, atanan doktorları Emet’te tutamamaktan kaynaklanmaktadır.Ben 5 yıllık görev süremde Emet ilçemize 3 tane kadın doğum uzmanı  getirmemize rağmen, hep gittiler. Ayrılan bir uzman doktorun yerine hemen yenisi konamıyor. Bu sorun sadece Emet ve Kütahya değil, ülke olarak sorunumuz var.Kütahyada sadece Emet ilçemize sözleşmeli doktor imkanı sunduk.Aslında doktorlar diğer ilçeler veya merkezde doktorluk yerine Emette hizmet verdiklerinde 2500-3000 lira daha fazla para alıyor. Yani doğu illerinde uygulanan sistemi uyguladık. 77. dönemde uzman hekimimiz yok ama Emete 5 tane pratisyen devlet hastanemize 2 tane toplum sağlığı merkezimize olmak üzere 7 tane doktor kadromuz açıldı.”dedi.

             

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN