KAVUNCU'ÇÖZÜM EMET'E FABRİKAYI KURMAKTIR

Milletvekili Kavuncu asit tankerleri sorunu için radikal çözümün üretimin yapıldığı Emet'de Sülfirik Asit fabrikasının kurulması olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Balıkesir’in Bandırma ilçesinden Kütahya’nın Emet ilçesindeki bor işleme tesisine asit taşıyan tankerlerde sürekli asit sızıntılarının yaşandığını belirten Domaniçli vatandaşlar, olay yerinde toplanarak yetkililerin duruma bir an önce çözüm bulması yönünde çağrı yaparken konu üzerine açıklama yapan Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya’nın her bir toprağı, her bir ilçesinin değerli olduğunu belirtti.

Kavuncu, “ Daha önce deDomaniçte   gerçekleşen bazı asit sızıntıları nedeniyle haberdar edilmiştim ve ilçe kaymakamımızla da görüşmüştük. Bir yandan denetimler artırılmış bir yandan da taşıyıcı firmaya gerekli önlemleri alması yönünde önemli ikazlarda bulunulmuştu.Çevre konusunda ki duyarlılığımız en üst düzeyde olup böyle olaylara müsamaha etmemiz mümkün değildir” dedi.

“Bugün gerçekleşen olay sonrası öncelikle asitin çevrede zarar vermemesi için acil önlemler alınmış, firmaya da denetleme ile yüksek ceza uygulanmıştır. İlçe kaymakamımız ile yaptığımız istişare ile de İlçe Trafik Komisyonun toplanması ve gerekli önlemlerin alınması konusunda mutabık kaldık” sözlerini ekledi.

“Burada radikal çözüm asitin taşınarak getirilmesi değil, üretimin yapıldığı Emet’de Sülfirik Asit fabrikasının kurulmasıdır. Bunun için Eti Maden Genel Müdürü ile da telefon görüşmesi yaparak durumun aciliyetini ve bir an önce yapım ihalesine çıkılması yönünde ki talebimizi ilettim. Konunun takipçisi olacağım. Domaniç’li hemşehrilerimizin itidal içindeki tepkilerini olumlu buluyor, benzer hadiselerin yaşanmaması dileğiyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN