KÜTAHYA TARIMINDA 48 PROJE DAHA ONAYLANDI... HANGİ İLÇELER?

Kütahya'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 11'inci Etap uygulamaları çerçevesinde başvurusu uygun görülen 48 adet projenin tamamı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kabul edildi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Kütahya’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 11’inci Etap uygulamaları çerçevesinde başvurusu uygun görülen 48 adet projenin tamamı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kabul edildi. Kabul edilen projeler arasında pastadan en büyük payı, 2 milyon 250 bin liralık hibe ile Tavşanlı alacak.

Başvuruları 21 Ekim 2016 tarihinde başlayıp 29 Aralık 2016 günü sona eren KKYDP 11’inci Etap uygulamaları çerçevesinde, başvurusu uygun görülen Kütahya genelindeki 48 adet projenin tamamı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kabul edildi. Kabul edilen 10 projesiyle, il genelindeki en büyük paya sahip olan Tavşanlı, 2 milyon 250 bin lira hibe alacak.

KÜTAHYA TARIMINA 48 PROJE DAHA

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, “Kırsal kalkınma destekleri kapsamında İl Müdürlüğümüzce başvurusu kabul edilen 48 adet proje imzalanan hibe sözleşmelerinin ardından hayata geçiyor ” dedi. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, 48 adet proje imzalanan hibe sözleşmelerinin ardından hayata geçeceğini ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, yaptığı açıklamada kırsal alandaki üretime büyük katkı sağlayacak 48 projenin, 38 adedi Çiftlik Faaliyetlerini Geliştirme, 8 adedi Bitkisel Ürün İşleme, Paketleme ve Depolama, 1 Adedi Yeni Sera Yapımı, 1 adedi ise Bilişim Sistemi Yatırımı olarak gerçekleştiğini belirtti.

Hibe miktarı göz önüne alındığında ilk sırada Tavşanlı’nın yer aldığını söyleyen İl Müdürü Gümüş, “Altıntaş’ta 13, Tavşanlı’da 10, Aslanapa ve Merkez İlçede 9’ar, Simav ve Gediz’de 3’er, Şaphane’de ise 1 proje uygulanacak. Hibe miktarları göz önünde alındığında ilk sırada Tavşanlı ilçemiz yer alıyor. 2 milyon 250 bin liralık hibe alacak Tavşanlı’daki yatırımlarımızı, 1 milyon 680 bin TL ile Aslanapa, 916 bin TL ile Simav, 830 bin TL ile Altıntaş, 467 bin TL ile Merkez İlçe, 132 bin TL ile Gediz ve 41 bin TL ile Şaphane ilçesi takip ediyor. Uygun görülen 48 başvurunun 39 adedi, özellikle kırsal alanda faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli çiftliklerce uygulanacak projelerden oluşuyor. Bir başka deyişle ilimizdeki 39 çiftliğe yaklaşık 2,5 milyon lira hibe desteği verilecek. Böylelikle ülkemizin tarımsal kalkınmasının, kırsaldan başlanmasına katkı sağlanacak.” dedi. Yaklaşık 12 milyon 650 bin TL değerindeki 48 adet proje ile Kütahya’da 178 kişiye istihdam sağlanacak ve bu projelere 6 milyon 350 bin TL hibe desteği sağlanacak.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN