NAZLI' 2300 ÇALIŞANI İLE EMET BOR GÖZBEBEĞİMİZ'VİDEOLU

Ak parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Emet ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Gazi Emet Gazetesi -

 

            Ak parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı  bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Emet ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

            AK parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Emet Orman işletmesi,Emet bor işletmesi, Karayolları şefliği, babuk bey aşevi,Emet hanı, Kabaklar köyü ne ziyaretler gerçekleştiren Nazlı ziyaretle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi;

            “Bugün Gaziemetimize öncelikle kısa bir süre önce yaşadığımız Orman yangını felaketi için geldik.Orman müdürlüğümzden  gerekli bilgileri alarak, oluşan sorunların en kısa sürede bertarafı için ne gibi destek verebileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Akşam üstüde yangın bölgemiz Kabaklar köyümüze ziyarette bulunduk.Öncelikle tüm Emet halkımız geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum “dedi.

            Emet bor işletmelerindede bir inceleme  gezisi yapan Milletvekili Nazlı, tesislerin  ülkemizin göz bebeği olduğunu vurgulayarak;” Emet bölgemiz Kütahyanın kamu yatırımları açısından enfazla yatırımı alan ilçelerinden birisidir.Tamamen Türk mühendislerimizce projelendirlen Emet bor tesisleri ile ülkemize katmadeğer üretiyoruz. Eskisi gibi teknolojiyi yurt dışından almak zorunda kalmıyoruz,her şeyi kendimiz yapıyoruz.Üretilen madenlerimizin tamamının satışının yapılırken ve 365 gün 24 saat üretim devam ediyor.Bor madenlerimiz dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor. Emet ilçemizde bir ve 2. borikasit tesisleri ve Çabattan sonra 100 milyon dolarlık sülfirik asit fabrikası yapımıda yıl sonu itibarı ile başlıyor.Kadrolu işçilerimiz yaptıkları sözleşmelerden memnun olduklarını ifade ettiler.Taşeron işçilerimizinde kıdem tazminatları gibi sorunları vardı.Bunlarda çözüme kavuşturuldu.2300 çalışanı ile fabrikamız Emet ve Kütahyamıza büyük bir katkı sağlıyor.Emetimiz tesislerle dahada büyüyecek. Sadece borik asit değil,öğütülmüş maden olarak yeni bir tesisin kurulması için enerji bakanlığımızla görüşmelerde bulunarak dünya pazarına sunmayı hedefliyoruz.”dedi.

            Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile 1 milyon tl ye güçlendirme çalışması yapılan Emet İmam Hatip Anadolu lisesindede incelemelerde bulunan Milletvekili Şükrü Nazlı;” Okulumuz yeni çalışmalar ile çok güzel olmuş.Öğrencilerimizle sohbet ederek ihtiyaçlarını dinledik. Okulumuzun pansiyon ihtiyacı içinde  çalışmalar başlıyor”dedi.

            Emetin son yıllarda ciddi yatırımlar aldığını vurgulayan vekil Nazlı ilçenin yıllardır gideirlemeyen yol çalışmalarındada hızlı çalışmaları görmekten memnun olduklarını ifade etti.Nazlı” Çavdarhisar-Emet yolumuzda çok hızlı bir çalışma gözlemledik.Tavşanlı Emet yolumuzda ise yaşanan talihsizliklere rağmen çalışmalar sürüyor.Ulaşıma açılan 10 km yolda meydana gelen kayma  için gerekli çalışmalar yapıldı.Yıl sonuna kadar firma burada çalışmalarını yaparak yeniden ulaşıma açılacak.Emete geldikçe vatandaşlarımız bize hep yol çalışmalarını soruyorlar.Bizlerde yakından takip ediyoruz.Bu amaçla bugünde Karayolları şefliğimizide ziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldık.”dedi.

            Emete açılması planlanan Gençlik merkezi içinde başlattıkları çalışmaların takipçisi olduğunu ifade eden vekil Nazlı Emet babukbey aşevini,Emetspor ve yöneticilerini ve Emet hanınıda ziyaret etti. Babukbey aşevi için güzel ve anlamlı bir hizmete imza atıldığını belirten Nazlı,kendilerininde gerekli desteği vereceğini ifade ederken,tarihi Emet hanının  ilçeye kazandırılarak kültür bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılmasının  önemli odluğunu ve gerekli desteği vereceğini sözlerine ekledi.

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN