POLONYADAN KUDÜS'E 2 AT İLE KUTSAL YOLCULUK

Polonyadan 2 atı ile Kudüs'e gitmek için yola çıkan seyyah Kristian Benjamin Bergier Kütahya'nın Emet ilçesinde Emniyet müdürlüğünce misafir edildi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Polonyadan 2 atı ile Kudüs’e gitmek için yola çıkan seyyah Kristian Benjamin Bergier  Kütahya’nın Emet ilçesinde Emniyet müdürlüğünce misafir edildi.

 

Polonya’dan Kudüs’e gitmek için 8 ay önce 2 atla yola çıkan Polonya vatandaşı Kristian Benjamin Bergier, (32)  Emet ilçesinde konaklarken vatandaşlarca ilgiyle karşılandı.

8 Ay önce Polonyadan çıkış yapan Bergier,Slovakya,Maceristan, Almanya,Bulgaristan,Yunanistan  üzerinden 15 Haziran’da İpsaladan Türkiyeye giriş yaptı. 2 atı ile yola çıktığı için karayolu yerine dağ yolunu tercih eden seyyah Geliboludan feribotla lapsekiye, oradan Çan,Gönen,Susurluk,Dusunbey istikametinden akşam saatlerinde Emet ilçesine geldi.

Yaklaşık 1 aydır ülkemizde bulunan bergieri Emet adliye sarayı önünde polis ekipleri karşıladı. Seyyah Bergier,   Emet güzeragahından Konya,Hatay,hattı üzerinden Suriye veya bir başka ülkeden Kudüs’e gitmek istediğini belirtti.

Emet emniyet müdürlüğünce misafir edilen Bergier’e yemek ikram edilirken, atları içinde emniyetçe arpa ve saman temin edildi. Akşam saatlerinde yine polisler tarafından Emet Osmanlı hamamında misafir edilen Seyyah geceyi Emniyet müdürlüğü bahçesinde geçirdi.

Muhabirimizin gezi ile ilgili sorularını yanıtlayan Bergier,  kendisinin Katolik olduğunu ve hac için Kudüs’e gitmek istediğini ifade etti.

Evli ve biri 3 yaşında biri 3 aylık olmak üzere 2 çocuk babası seyyah Bergier;” Eşim ben yola çıktığımda yani 7 ay önce 5 aylık hamileydi. Doğum yaptı. Doğum haberini Bulgaristan’dayken öğrendim. 3 yaşında bir oğlum vardı, şimdi bir de kızım oldu, çok sevindim. Kutsal bir yolda çok önemli bir haber almış oldum. Bu görev biz Hristiyanlar için kutsal bir görev. Aynısı Müslümanlıkta da var. Hac vazifemi yerine getirmek istiyorum. Yanıma giysilerimi ve iki atımı alıp yola çıktım. Yolculuk sıkıntısız gidiyor.Yanıma giysilerimi ve iki atımı alıp yola çıktım. Allahın yolunda  Kendimi bulmak,ve iç dünyamla hesaplaşmak için böyle bir karar aldım. Yaklaşık 8 ay önce Polonyada başlayan maceram bugün Emet ilçesinde devam ediyor. Amacım,Konya üzerinden Hataya geçerek Suriye üzerinden Kudüs’e ulaşmak. Eğer Suriye’den giriş yapmama izin verilmezse,İran veya Lübnan üzerinden Kudüs’e ulaşmaya çalışacağım.Her şey planlandığı gibi gitmiyor. Yolda atımın biri hastalandığı için 1 hafta konaklamak zorunda kaldım. Şuana kadar 4000 km yol yaptım. Bu yolculuğum daha ne kadar sürecek bilmiyorum ama Kudüs’e ulaşmadan geri dönmeye niyetim yok “dedi.

Türkiyede herhangi bir sorunla karşılaşmadığını vurgulayan Bergier;” Birçok ülkede polisler bu kadar yardımcı olmaz.Emet’te Türk polislerimiz bana çok yardımcı oldular. Yemek,konaklama,atlarımın bakımı…Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Türkiyede hiçbir sorun yaşamadım. Oldukçada güzel geçen bir seyehat yapıyorum “dedi.

Gabro ve Yaburo isimli Atlarının birini binek diğerini yük taşımak için kullanan seyyah, daha çok yollarda pirinçten çorba ve pilav yaparak karnını doyurduğunu ifade etti.

2 atı ile  yollara düşen Polonyalı Emet ilçesinde ilginç bir gündem yaratırken, seyyah Kristian Benjamin Bergier   sabah emniyette yaptığı kahvaltıdan sonra,  atlarının tımarını yaptı.Emet belediyesi zabıta ekipleri eşliğinde  şehir dışına kadar refakat edilen seyyah yoluna devam etti.

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN