SAĞLIK MERKEZİNDE ESKİ GÜNLERE GERİMİ DÖNÜYORUZ?

Emet toplum sağlığı merkezinde doktor sayısının azalması, sağlık hizmetlerinin aksamasına neden oluyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

SAĞLIK MERKEZİNDE ESKİ GÜNLERE GERİMİ DÖNÜYORUZ?

EMET TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİNDE  TEK DOKTORLA YÜZLERCE MUAYENE

 

Emet toplum sağlığı merkezinde doktor sayısının azalması, sağlık hizmetlerinin aksamasına neden oluyor.

Merkezin bir doktoru başka bir ilçeye geçici görevlendirilince  hizmet ciddi anlamda aksamaya başladı.  Emetteki doktorun geçici görevlendirildiği başka ilçe sağlık ocağında bir doktorun feto operasyonları kapsamında açığa alınması  dönüşün uzayabileceği yorumlarına neden oluyor.

Kütahya Kamu hastaneleri birliği vasıtası ile il ve ilçelerdeki tüm sağlık kurumları arası görevlendirme yapılabilinirken, başka bir ilçeye görevlendirilen Emet sağlık ocağı doktorunun bir süre daha dönemeyeceği belirtiliyor.

Emet Toplum sağlığı merkezinde Mobil sağlık uygulaması nedeniyle hergün bir doktorun köylerde görevlendirilmesi zaten eksik olan doktor sayısı nedeniyle hizmeti aksatırken, muayeneye gelen vatandaşlar saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyor.

            Bazı vatandaşlar, öğleden sonra geldiği merkezde sıra gelmediği için ertesi gün çocuğunu muayene ettirebildiğini belirtirken, sürekli aldığı ilacı yazdırmak için bile giden vatandaşların saatlerce sıra beklemek zorunda kaldıkları gözlemleniyor.

            Vatandaşlar başka bir ilçeye görevlendirilen doktorun, merkeze dönüşü veya ilden bir başka doktorun görevlendirlmesini talep ederken,Nisan ayında yapılacak atamalarda da Emet toplum sağlığı merkezine enaz bir doktor daha atanması gerketiğini belirterek yetkilileri ve siyasileri göreve davet ediyorlar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN