SOSYAL MEDYADA DOKTOR TALEPLERİ ARTIYOR

Sayfa kurucularının Emetli olduğu ve 6 milyon takipçisi bulunan sosyal medya hesabı 'Yookartık' Emet doktor sorununu mizahi bir dille sayfasına taşıdı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Sayfa kurucularının Emetli olduğu ve 6 milyon takipçisi bulunan sosyal medya hesabı “Yookartık” Emet doktor sorununu mizahi  bir dille sayfasına taşıdı.

            Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her aileden 3 çocuk yapılmasını sıkça dile getirmesine atıfta bulunulan paylaşımda Emet’te Kadın doğum uzmanı ve Çocuk doktorunun bulunmamasına dikkat çekildi.

            Sosyal medyada büyük ilgi gören paylşaım ile Hisarcık ilçesi ile birlikte Emet devlet hastanesinin 38 bin vatandaşa hizmet verdiği buna rağmen hastanede çocuk doktoru ve kadın doğum uzmanı bulunmayışı eleştirildi.

            Emet halkınında muzdarip olduğu 2 doktor kadrosu eksiği sebebiyle vatandaşlar sıkça başka ilçe ve Kütahya ya gidiyorlar.

            Zorunlu hizmet atamalarında Emet ilçesine 1 genel cerrah,1 anaestezi uzmanı,1 Aile hekimi ve 1 pratisyen atnırken Çocuk ve Kadın doğum doktor kadroları açık kalmıştı.

            Kütahya Milletvekilimiz ve aynı zamanda Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olan Prof. Dr.Vural Kavuncu'dan bu eksikliklerin acilen giderilmesini talep eden  vatandaşlar;"Sayın vekilimiz doktor atamalarında direk yetkili bir görevde bulunuyor. Kendileri bu göreve gelmeden önce ilçemizde tüm kadrolar kendilerininde çalışma ve gayretleri ile tamdı.Şimdi ise suyun başındayken doktor eksiğimiz bulunmasını anlayamıyoruz "şeklinde şikayetlerini dile getiriyorlar.

            Emet’te vatandaşlar bu kadrolarında Acilen doldurulmasını, atamalar yapılana kadar görevlendirmelerle ilçeye haftada bir-iki gün Kadın doğum ve çocuk doktur gelmesini talep ediyorlar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN