TKDK EMETLİ GİRİŞİMCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü Emet ilçesinde esnaf ve girişimcilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü Emet  ilçesinde esnaf ve girişimcilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Emet Belediyesi çok amaçlı  salonunda gerçekleştirilen toplantıya İlçe kaymakamı Hasan Çiçek,Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş,Emet ilçe gıda tarım hayvancılık  müdürü Ahmet Mülayim,Ziraat odası başkanI Sami Yüksel, esnaf ve çiftçiler ile girişimciler katıldı.

Toplantıda 3. çağrı dönemi hakkında katılımcıları bilgilendiren TKDK il koordinatörü Ahmet Yazar, ilçe ilçe dolaşarak girşimcileri bilgilendirme yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi;”İl Koordinatörlüğü olarak 3. Başvuru çağrı dönemindeki desteklerle ilgili esnaf ve girişimcilere yönelik bilgilendirme yapıyoruz..Girişimcilerimizde fikir uyandırmak  ve faydalanmalarını sağlamak adına programlarımızı anlatıyoruz. Bir devlet kurumu olan Tarım ve Kırsal Kalkınma kurumumuza  Avrupa Birliğinden tarım, hayvancılıkla ve kırsal kalkınma ile ilgili yatırımlara verilmek üzere gelen ödenekler var.Uygun ve doğru yatırımlarda yüzde45 ila yüzde 70 arasında hibe desteklerimiz var.İlçelerimiz mevcut değerlerine göre girişimcilerimizi çoğaltmak için çalışıyoruz.Emet ilçemizde kırsal turizm teşvikleri açısından uygun bir bölge.”dedi.

Yazar, katılımları için kaymakam  Çiçek, Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürü Gümüş’e teşekkür etti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN