VALİ NAYİR ÖNCE GÜVENLİK DEDİ

Kütahya Valisi Nayir, referandum için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

16 Nisan’da yapılacak ‘Anayasa Değişikliği Halk Oylaması’ öncesinde alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, referandumda güven ve huzur ortamının sağlanması gerektiğine dikkat çekerek halk oylaması sürecinde yol kontrol uygulamalarına ağırlık verilmesi talimatını verdi.

‘SANDIKLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ’

 16 Nisan’da yapılacak ‘Anayasa Değişikliği Halk Oylaması’ öncesinde, sırasında ve sonrasında alınacak tedbirlere ilişkin Halk Oylaması Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Nayir, halk oylaması öncesi, günü ve sonrası tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Vali Nayir, sandığa sahip çıkılması noktasında herkesin özen ve hassasiyet göstermesi gerektiğine dikkat çekerek “Her seçimde olduğu gibi kamu görevlilerinin siyasetten uzak durması, tarafsızlığı ilkeleri birim amirlerimiz tarafından kontrol edilip, o konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Seçim sonuçlarına herhangi bir şaibe düşmemesi için bizim sandık kurullarımızın önemli görevleri var. Dört başı mamur bir seçim yapılacaksa bizim alacağımız güvenlik tedbirleriyle, kamu personelinin üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmesiyle mümkün olacaktır” diye konuştu.

 ‘YOL KONTROLLERİNE AĞIRLIK VERİLECEK’

Sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın milli birlik ve beraberliğin yara almadan devam etmesi gerektiğini vurgulayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, kaymakamlara halkla yakın temasta olun talimatı verdi. Milli iradenin sandığa yansıması noktasında gereken tüm tedbirlerin alındığının halka anlatılmasını talimat veren Vali Nayir, “16 Nisan’ı bundan önceki süreçlerde olduğu gibi başarıyla atlatıp, demokrasi olgunluğumuza yeni bir halka katacağı bir oylama, milli iradenin sandığa yansıması olacak” diye konuştu. Vali Ahmet Hamdi Nayir halk oylaması sürecinde yol kontrol uygulamalarına da ağırlık verilmesi konusunda talimat verdi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN