VARSA ADALET,KUR'A ÇEKİLSİN

Emetbor işçi alımlarında şartların ne olacağı 28 Eylülde ilanın yayınlanmasından sonra belli olacakken kamuoyu işçilerin kur'a ile belirlenmesini talep ediyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet ilçemizin gündemini meşgul eden Emetbor  işçi alımlarında şartların ne olacağı ve alımların ne şekilde yapılacağı 28 Eylülde ilanın yayınlanmasından sonra belli olacakken kamuoyu işçilerin kur’a ile belirlenmesini talep ediyor.

            2 Meslek yüksek okulu mezunu elektrikçi,12 kimya ve dengi lise mezunu kadrolu işçi alınacak olan 14 kişi için  bölgede kimya okuyup bekleyen 1000’den fazla genç, tarla istimlakları için öncelik bekleyen 500 den fazla  insan bulunuyor.

            135 işçi alımı beklenen fabrikaya sadece 14 işçi alınacak olması hayal kırıklığı yaratırken, şimdide bu işçilerin nasıl alınacağı, kaçının Emet,kaçının Hisarcık olacağı tartışmaları başladı.

            Önceki alımlarda olduğu gibi yüzlerce gencin Ankara’ya gönderilmemesi, genel müdürlükten görevlendirilecek 2-3  kişinin Emet’e gelerek mülakat yapması beklenirken torpil olayının önüne geçilmesi için kur’a talep ediliyor. İstimlak haklarının ölmemesi için işçilerin başvuru yapmak zorunda olduklarını beyan eden bazı işçiler  gazetemize dert yanarak şu ifadelerde bulundular;
            “Önceki alımlarda olduğu gibi parti listeleri ile alınacaklar belli olacaksa, yüzlerce gencimizin vebalini kimse almasın.İş için bekleyen yüzlerce gencimizin çoğu AK partili. Üstelik partili 10 kişi girerken geri kalan yüzlerce insan partiyle karşı karşıya getiriliyor. Emetteki alımlar için bölgemizden kur’a çekilmesini talep ediyoruz. Partide seçimde var. İşe girecekleri eski yönetimmi,yeni yönetimmi belirleyecek? Varsa adalet,kur’a çekilsin  “dediler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN