Kardeşinin Katili Olma! - Mustafa Hamamcı

Kardeşinin Katili Olma!


Kardeşinin Katili Olma

İlçemizde zor günler geçiriyoruz. Bir tek vakamız yokken ambulansların cirit attığı her gün yeni vaka haberlerinin geldiği, karantinaya alınan evlerin her geçen gün arttığı bir ilçe haline geldik. Olacak olan elbette olacak ama tedbirli olmak da bizim elimizde. 

Kapaklıca mahallemizdeki pozitif vakadan sonra gözüm sürekli telefonda acaba bizimkilerden haber gelir mi diye beklerden beni şaşırtmayan haberi almış oldum. Annem Babam ve Babaannem pozitif vaka çıktı. Test sonuçları gelmeden önce babamla konuşurken eklem ağrıları vardı, halsizlik de sürekli artıyordu. Ertesi gün babamın sesi neredeyse duyulmuyordu sabaha kadar ağrıdan uyuyamamıştı. Dün benim bir şeyim yok taburcu ederler diyen kişi bu hale gelmişti. Bu kadar tehlikeli bir hastalık. Çok hızlı etki ediyor.


Bir evlat olarak düşünün, anneniz, babanız ve babaannenize virüs bulaşıyor ve hastaneye kaldırılıyor yalnız siz hiç bir şey yapamıyorsunuz. Yanına gitmeniz yasak göremezsiniz. Görseniz sarılamazsınız. Eve bile giremezsin.. Hem de doğduğun eve. Virüsün sana bulaşma ihtimali var çünkü. Çok acı bir durum. Büyük bir çaresizlik. En sevdiğiniz ve en güvendiğiniz insanlara dokunamamak, onlara sarılamamak düşüncesi bile acı.


İstanbul'da vakalar artmaya başladığı zaman devlet büyüklerinin tavsiyesi evden çıkmamak oldu. İstanbul’da 75 günde sadece 10 gün bir kaç saatliğine dışarı çıkmış ve belirli adrese gidip kendimi korumaya çalışmış biri olarak söylüyorum. Tedbir almadan bu süreçten çıkamayacağımızı herkesin bilmesi gerekiyor.


İlçemizde önceden vaka yoktu ve herkes daha rahattı. Ama artık hiç bir şey eskisi gibi değil vaka var ve yayıldı. Bundan sonra herkese düşen tedbirli davranmak en azından 2 ay fiziksel mesafeyi korumak, maskeyi takmak. Ayrıca kalabalık ortamlarda fazla bulunmamak. 


Bugünler elbet geçecek önemli olan en az zararla atlatmak. Yaşlılara hürmet ve hizmetimizi arttıralım. Yaşı ilerlemiş komşularımızı tatlı dille uyarıp evde kalmasını sağlayalım ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olalım. 


Kahvecilerimiz keşke 2 hafta kahvelerini gönüllü olarak kapatsa tehlike geçene kadar temkinli hareket edilmiş olsa. Ticari kayıpları olacak ama can kaybetmekten daha iyidir sonuçta.


Göreve yeni başlayan Kütahya Sağlık Müdürümüz Mehmet Bey ile online toplantıda bulunmuştuk. Konuşmasında “Kütahya Türkiye’nin önce yaşadığını sonradan yaşıyor, Kütahya halkı tehlikenin farkında değiller, olayı ciddiye almıyorlar normal hayatlarına devam ediyorlar bu yüzden vaka sayısı artıyor.” demişti. 


Bu durumu yaşayan ilçe olarak sevdiğinize, en yakınınıza bu bela gelmesin diyorsak kurallara ciddiyetle uyalım. Son olarak Kırklareli’nin bir köyünde yaşlı amca ve teyzeye pozitif teşhis konunca üzüntüden yakınlarına haber vermişler helalleşmek için, sonra duyan gelmiş duyan gelmiş sarılmalar ağlamalar derken virüs bütün köyü sarmış köyün tamamı karantinaya alınmıştı. Aman dikkat..

Allah bu illetten bizi kurtarsın kalın sağlıcakla..

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
26Haz

Kardeşinin Katili Olma!

05Haz
27Nis
17Nis
05Nis

Sadaka Belayı Defeder