BAKAN YILMAZ'DAN CEVİZDERE OKULU VE HALK EĞİTİM MERKEZİ TALEBİ

Kütahya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a ilçemizde eğitim konusunda yapılan çalışmalar ve beklentiler dosya halinde verilirken sözlü olarakta destek sözü alındı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Kütahya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a ilçemizde eğitim konusunda yapılan çalışmalar ve beklentiler dosya halinde verilirken sözlü olarakta destek sözü alındı.

Ak parti Emet ilçe yönetimi  Milli Eğitim bakanı İsmet Yılmaz’ında katılacağı il danışma meclisi toplantısına katıldı.Kütahya Belediyesi Hazer Dinar Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK parti İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesi ve sonrasında ilçemizde eğitim konusunda beklenitler bizzat bakan Yılmaz’a aktarıldı.

            Ak parti Emet ilçe başkanı Av. Mehmet Yağcıklı ilçe olarak daha önce gerekli çalışmaların yapılarak ilgili birimlere sunulan Emet eğitim projeierini bizzat bakana sözlü aktarma imkanı bulduklarını ifade ederken bakan Yılmaz’ında  da destek sözü aldıklarını açıkladı.

Yağcıklı konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;”Milli Eğitim bakanımızın ilimize ziyaretlerini en iyi şekilde değerlendirerek bir süredir üzerinde durduğumuz ve takip ettiğimiz dosyalarımız konusunda destek sözü aldık. Sayın bakanımıza sözlü oalrak ilettiğimiz beklentilerimiz dosya halindede tekrar bakanlığımıza sunduk.

Öncelikle Milli Eğitim Bakanımıza Cevizdere şehitleri İlköğretim okulu için çalışmalarımız olduğunu, yıkım karari bulunan okulun, yıkılırken yeniden yapılacağı sözü verildiğini,fakat yıkım kararı varken ailelerin adreslerini mağdur olmamak için taşıdıklarını;Okulun yeniden yapılması söz konusu olduğunda adreslerini geri taşıyacaklarını ve sayımızın daha da artacağını bizzat kendisine söyledim.Dere mahallesi halkımızın bu konuda kendilerini mağdur hissettiğini ve yıkılan okullarının yerine yenisinin yapılması taleplerini ilettim. Sayın bakanımız bu konuyu bizzat kendilerini,n takip edeceklerini ifade ettiler.

Ayrıca sayın bakanımıza  Enerji bakanlığının tavsiyesi üzerine meslek liselerinde maden bölümünün açılması için milli Eğitim bakanlığına yazı yazdığımızıbelirttik.Emet’te bor madeninin olması neticesinde staj sıkıntısı yaşanmayacağını da belirterek,Emet Çok programlı lisemize maden bölümü açılmasını talep ettik.  Maden bölümünden mezun olacak öğrencilerin maden mühendisliği tercihlerinde de ek puan verileceğini belirterek  destek istedik. Sayın bakan bu konudada bizlere destek sözü veridler.

Anadolu İmam hatip lisesi yurdunun yıkım kararı olmasına rağmen maalesef öğrencilerin yurt olmadığı için burada kalmak zorunda olduklarını, 2017 milli Eğitim müdürlüğünün yatırım talep listesinde olduğunu ve işlemlerin hızlandırılması için desteklerini beklediğimizi,

Emet’te öğrencilerin faydalanabilecegi bir kapalı spor salonunun olmadığı ve spor salonu için Emet imam hatip lisesi bahçesinin müsait olduğunu, acil yapımı konusunda desteklerini bekledigimizi,Her okul bahçelerine öğrencilerin spora teşvik amaçlı olarak halı saha yapımı konusunda desteklerini ,

Ve  halk eğitim binamızın yeterli olmadığını beyanla, arsasının  hazır olduğunu ve daha büyük halk eğitim binası yapımı için başvuru yaptığımızı belirterek kendilerinden destek sözü aldık.Bu konuları sözlü olarak ulaştırdığımız gibi hazırladığımız dosyayıda kendilerine verdik.”dedi.

Başkan Yağcıklı bakan Yılmaz’ın Kütahya ziyaretlerini ilçemiz adına en iyi şekilde konuları değerlendirme fırsatı bulduklarını beyanla;” Bir süredir gerekli takiplerin yapıldığı konularımızı bizzat sayın bakanımıza sunma fırsatı bulduk. Kendilerinin ilgi alakalarına teşkialtım ve Emet halkımız adına teşekkür ediyorum. Konuların yakın takipçisi olarak ilçemize kazandırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz “dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN