BELEDİYE BAŞKANINA KUMPAS DAVASINDA MAHKEME KARARINI VERDİ

Emet belediye başkanı Mustafa Koca hakkında 2014 yılında servis edilen yayınlarla ilgili kumpas davasında mahkeme kararını verdi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

2014 Yılında ulusal basında çıkan özel görüntüler sonrası partisinden istifa eden Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, kendisine tuzak kurulduğunu, tüm gerçeğin er geç gün yüzüne çıkacağını belirtmişti. 2014 yılında, Mustafa Koca B. Ö ve F. C’nin kendisine tuzak kurduğunu iddia ederek kendilerine dava açmıştı. Dava’nın Emet ayağı  1 Mart’ta yapılan 20.duruşma ile sona erdi.

KÜTAHYADAN SONRA EMETTEN DE CEZA

2 YIL 8 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

Mahkeme B.Ö’ye şantaj suçundan 1yıl 15 gün hapis cezası verdi.  Mahkemece, sanığın yargılama sürecinde olumlu tutum ve davranışları ile işlediği suç nedeni ile pişman olduğuna ve ileride bir suç işlemeyeceğine dair vicdani kanaatin oluşması sebebiyle ceza ertelendi. Mahkeme B. Ö’nün  1 yıl 6 ay denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi. Başkan KOCA tarafından şahıslar hakkında açılan bir diğer davada ise Kütahya 5.Asliye Ceza Mahkemesi sanık B. Ö. Ve F. C.’ye özel hayatın gizliliğini ihlal etme suçundan 1’er  yıl 8’er  ay hapis cezası vermiş, cezayı erteleyerek 5 yıl denetime tutulmasına karar vermişti. B. Ö.’ye ayrıca Mustafa KOCA’ya hakaret suçundan 2 bin 180 lira para cezası verildi.

__________________________-

Mahkemenin seyrini değiştiren ise 18 ve 19. Duruşmalar oldu. Başkan Mustafa Koca’ya,  bir bayana mikrofon yerleştirerek ve evine kamera kurarak gizli ses kaydı ve görüntüler elde ettiği iddia edilen B. Ö’nün bir kafede her şeyi itiraf ettiği iddia edildi.

BU İŞ İÇİN 50 BİN HARCADIM!

Edinilen bilgiye göre, 18.Duruşmaya şahit olarak katılan E.N’ sanık B.Ö’nün, kendisini bir siyasi partide kadın kolları başkanlığı görevi yapması için görüşme yapmak üzere kafeye çağırdığını, ülke gündeminden konuşurken bir anda B. Ö’nün kendisine Emet Belediye Başkanı hakkında çıkan videoları kendisinin yaptığını ve paylaşım yaptığını söylediğini belirtti. Şahit E.N ayrıca, B. Ö nün kendisine, bu iş için F. C’ isimli bayana 25 bin tl verdiğini, diğer masraflarla birlikte bu işin kendisine 50 bin tl ye mal olduğunu söylediğini açıkladı.

RUHSAT VERİLMEDİ!

19.Duruşmaya ise Tanık olarak, Tanık E.N’nin bahsettiği kafenin sahibi katıldı.  Edinilen bilgiye göre Tanık M.Ş ifadesinde, “ Sanık B. Ö ile E.N kafede oturduğu sırada kendilerinin bir siyasi parti konusunda konuştuklarını kulak misafiri oldum. Bu konuşmada B.Ö, belediye ile kendisinin arasında ruhsat verilmemesi konusunda husumet bulunduğunu, bundan dolayı da yanında çalışan bir kadının üzerine mikrofon yerleştirdiğini bu sayede ses ve görüntü elle ettiğini anlattı.” diye ifade verdi.

BAŞKAN KOCA;”ŞANTAJLA BELEDİYEDEN İSTEDİKLERİNİ ALACAKLARINI SANANLAR HAK ETTİKLERİ CEZALARI ALDILAR”

Mahkeme kararı sonrası kısa bir açıklama yapan Emet Belediye başkanı Mustafa Koca ; “ 2014 yılında da söylediğim gibi şahsıma, belediye işlerinde kendilerine menfaat sağlamadığım için bu kişi tarafından tuzak kurularak Şantaj yapıldı. Şantaj ile belediyemizden istedikleri alacaklarını sananlar, bugün Türk adaleti karşısında hak ettikleri cezayı almışlardır. Ancak bu kişilerin daha sonra böyle bir hatayı yapmamaları için daha ağır cezalar ile cezalandırılmalılardır. Bu işin takipçisi olacağız. Tüm gerekli mercilere ağır ceza almaları için itiraz edeceğiz. Emet halkımız şunu bilsin ki, onlar için Emet için göreve geldiğimiz 2009 yılından buyana tüm ekibimizle birlikte büyük şevk ve azimle çalışıyoruz. Hiçbir şantaj ve tehdit bizleri hizmet yolundan asla alı koyamaz. Devletimizin desteği ile Gazi Emet’imize yatırımlarımız devam edecektir. ”dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN