BURHAN KUZU 'HALKA KORKU SALMAK İSTİYORLAR,AMA BAŞARAMAYACAKLAR

YADEP'ce organize edilen seminerde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Anayasa Hukukçusu Prof.Dr. Burhan Kuzu 'Neden Evet Diyoruz' konferansıverdi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Yeni Anayasa Destek Platformunca organize edilen seminerde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Anayasa Hukukçusu Prof.Dr. Burhan Kuzu "Neden Evet Diyoruz" konferansıverdi. Ayrıca Kişisel Gelişim Uzmanı Cuma Ali CAN "İkna Teknikleri" eğitimi verdi. Programa Türkiye genelinden İl Temsilcilikleri yönetimleri ile birlikte katılırken, Yadep Kütahya il temsilcisi Tuğba Mecit’te seminere katılanlar arasındaydı.

Anayasa ile değişecek 18 maddeyi değerlendiren;”Prof.Dr.Kuzu;”Kamuoyuna  yanlış bilgiler veriyorlar. Rejim elden gidiyor diye halbuki cumhuriyet yerinde, laiklik yerinde, demokrasi yerinde. Atatürk’ümüz yerinde duruyor. Nereden çıkarıyorsun bunları? Vatandaşlara korku salmak için yapıyorlar “dedi.

Getirilecek modelin  Türkiye’yi normalleştireceğini belirten Kuzu;.”Bu modelde her siyasi parti, kazanabilir çünkü göstereceği aday önemli burada, partiden ziyade. Herkesi kucaklayan, ılımlı, demokratik, hakikaten, özgürlükten yana, bir insan yüzde 51 alarak gelebilir. Ama bunu almak kolay olmadığı içinde, daha çok ılımlı, toleranslı insanlar, bu modelde öne çıkarlar. Bu da Türkiye bakımdan çok önemli . Siyasi partilerimizin meclise girmelerine bir engel yok ama koalisyonlara artık paydos, iki başlılığa paydos. Bunlardan çok çekti Türkiye. Getirmek istediğimiz modelin aslı esası bu. Çok yanlış bilgiler veriyorlar. Rejim elden gidiyor diye halbuki cumhuriyet yerinde, laiklik yerinde, demokrasi yerinde. Hukukun üstünlügü yerinde, Atatürk’ümüz yerinde duruyor. Cumhuriyet ilelebet yaşayacak. Nereden çıkarıyorsun bunları?. Ama biz de bunun doğru olmadığını anlatacağız millete.Halkı dolaşarak anlatacağı,bu tür seminerler vererek halkı aydınlatacağız “dedi.

 

Prof.Kuzu “Mitingler yapacağız, değişik toplantılar yaparak dernektir, vakıftır, sendikadır meydana toplantıları şeklinde yapacağız. Ben inanıyorum ki millet bundan önceki bizim dönenimizde yapılan 2 referandum gibi bunu da mutlaka olumlu olarak değerlendirecek ve evet oyu ile demokrasimizdeki arızaları giderecek “dedi.

Seminer sonunda Ak parti 26. dönem Kütahya Milletvekili aday adayı ve YADEP Kütahya il temsilcisi Tuğba Mecit günün anısına Prof.Dr. Burhan Kuzu’ya Emet belediyesi çini tabağı takdim etti.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN