DARICIUYUŞTURUCULARIN YÜZDE 75'İ İNTERNETTEN SATILIYOR

Emet'te düzenlenen sempozyumda konuşan Akademisyen yazar Sefer Darıcı artık torbacıların yüzde 75'inin internet üzerinden satış yaptığına dikkat çekerek Narco marketing uyarısı yaptı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediyesi,Adli bilimler derneği ,İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Ecdad derneği işbirliği ve Emet termal resort destekleriyle düzenlenen “Bağımlı Olma özgür ol” konulu sempozyumda  konuşan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyesi yazar Sefer Darıcı Darıcı uyuşturucu maddelerin pazarlanması ile ilgili kavramsal terimi olan Narco-Marketing, Emet'te düzenlenen panelde ilk kez kullanıldı.

Uyuşturucu tacirlerinin yasadışı bu sektörde pazarlama disiplinine ait öğeleri ustalıkla kullandığını belirten Darıcı, "Bu devasa yasadışı sektör iletişim olanaklarının gelişmesiyle birlikte pazarlama disiplinine ait öğeleri daha profesyonel ılarak kullanıyor. Normalde blind (kör) pazarlama olarak ifade edilen tütün, alkol gibi maddelerin pazarlanmasından çok daha farklı tutundurma faaliyetleri izleyen uyuşturucu kartelleri dizi, film, oyun ve sosyal medya uygulamaları ile bunu farklı bir boyuta taşıdı. Artık durum başlı başına Narco-Marketing" dedi.

            İnternet üzerinden madde alımında sosyal medyanın çok etkin olduğunu belirten Darıcı, İngiltere'de yapılan bir çalışmada toplam satışların yaklaşık yüzde 75'inin internet üzerinden olduğunu belirtti.

           

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN