EMET BELEDİYE BÜTÇESİ 15 MİLYON TL

Emet belediyesi 2018 yılı tahimini bütçesi 15 milyon 200 bin tl olarak onaylanırken yılbaşından itibaren hamam ücretleride zamlandı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediyesinin son 2 yılda 13 milyonda seyreden tahimini bütçesi 2018 yılı için 15 milyno 200 bin tl’ye yükseldi. 2013 yılına kadar 5 ila 7 milyon bandında belirlenen ve genelde yüzde 85 ‘in üzerinde gerçekleşen bütçe 2018 yılı için 15 milyon 200 bin  olarak belirlendi.

            Emet belediye meclisinin 2017 Kasım ayındaki toplantısında onaylanan bütçeyle  yaklaşık 1,5 milyon vergi geliri, 4 milyon tl teşebbüs ve mülkiyet gelirleri,sermaye,bağış,ve diğer kalemlerden oluşan9.5 milyon gelirle toplamda bütçe 15 milyon 200 bin tl olarak hesaplandı.

            2018 yılında gider olarak ise personel gideri ve devlet pirimi giderleri 5 milyon tl olarak hesaplanırken, ml ve hizmet alımı yatırım harcamaları   7 milyon tl olarak bütçede yerini aldı.

            Yeni bütçenin ilçemize hayırlı olmasını dileyen Emet belediye başkanı Mustafa Koca;” Emet belediyemizin bütçesi her yıl artarak  yüzde 90’a yakın oranlarda gerçekleşmektedir.Halkımıza hizmet noktasında belediye hizmetlerini ve tüm yatırımlarımızı bütçemize göre yapıyoruz. Bunun dışında belediyemize bulduğumuz hibe ve yardımlarla bütçelerimizin gerçekleşme oranlarını sürekli artırıyoruz. Yeni bütçemiz tüm halkımıza hayırlı olsun “dedi.

HAMAM ÜCRETLERİNE  ZAM

            2018 yılı ücret ve tarifelerde mecliste değerlendirlerek  belirlenirken, hamam ücretleride yeni yılda zamlanıyor. Yılbaşı itibarı ile Daha önce erkeklere 5 tl bayanlara 3 tl olan hamam ücretleri erkeklere 7 tli bayanlara 5 tl olarak uygulanacak. 15 Tl olan özel banyo ücretlerinde artırıma gidlmezken 2018 yılı içinde saatine 15 tl fiat uygulanacak.

            Hamam işletmelerinde   kolaylaşması adına  plan bütç komisyonu üyesi Faruk Deve işletme müdürü ile birlikte  ilde bulun bazı kaplıcalarda incelemeler yaparak,  Emet hamamlarında da kart okuyuculu turnike sistemine uygulamasını tavsiye olarak meclise sundular.

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN