EVİNİZ SİT OLARAK TESCİLLENDİYSE İTİRAZ EDİN

Kültür Varlıklarını koruma genel müdürlüğünce Emet ilçesinde tescili yapılan ev,dükkan,han,hamam,cami gibi sit alanları ile bunların kapsadığı adalar için vatandaşların itirazları devam ediyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Kültür Varlıklarını koruma genel müdürlüğünce Emet ilçesinde tescili yapılan  ev,dükkan,han,hamam,cami gibi sit alanları ile bunların kapsadığı adalar için vatandaşların itirazları devam ediyor.

Emet ilçesinde  tescillenen 74 adet binanın birisi vatandaşın itirazı ve mahkeme kararıyla kaldırılmıştı. Bu kararın örnek teşkil etmesi için evleri sit alanına giren vatandaşlarında itirazlarını ilgili yerlere yapmaları gerekiyor.

Bu konuda Emet belediyesine de çok sayıda itiraz için gelen vatandaşların bulunduğu öğrenilirken, belediyeden   evlerinin tescilde bulunduğu belgeleri alan vatandaşlar il müdürlüğüne itirazda bulunuyorlar.

Evi koruma altın alınan   vatandaşlar diğer vatandaşlarında itiraz etmeleri halinde sorunun çözümünün daha kolay olacağını ifade ederek,Yaklaşan kurban bayramı sebebiylede Emet ilçesinde eski evi olan ve tescillenen  vatandaşların  mutlaka ilgili yerlere itiraz etmelerini talep ediyorlar.

İtiraz için Emet belediyesinden gerekli evrakları alarak, resmi işlem başlatmalarının ilçe için önemli olduğunu vurgulayan vatandaşlar, özellikle ilçe dışından gelen hemşehri hak sahiplerimizin konu üzerine gerekli girişimi yapmaları,ve Emet’in sit belasından kurtulmasına destek vermelerini talep ediyorlar.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN