İŞTEN ÇIKARILAN 7 İŞÇİ HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDI

Yaklaşık bir buçuk yıl önce Emet Bor işletmesinde bir özel şirkette taşeron olarak işçi olarak çalışmaktayken sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 7 işçi mahkemeyi kazandı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Yaklaşık bir buçuk yıl önce Emet Bor işletmesinde  bir  özel şirkette taşeron olarak işçi olarak çalışmaktayken sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 7 işçi mahkemeyi kazandı.

Emet bor işletmesinde özel bir firmada  çalışan olan 4 operatör, 3 kamyon şoförü olmak üzere 7 işçi  Hak iş Öz taşıma iş sendikasına üye oldukları gerekçesi ile işten çıkarılmışlardı.

Daha sonra işçilerin bağlı oldukları Öz taşıma iş sendikası bu üyelerinin işten çıkarılmalarını yargıya taşımıştı.Yaklaşık 1,5 yıl süren  dava sonuçlanırken Ankara 2 nci iş mahkemesi kararını vererek 7 işçini tekrar iş başı yapmasına karar verdi.

Bu konuda Hak iş Öz taşıma iş sendikası Ege temsilcisi Osman Coşkun  şunları söyledi. “Emet Bor işletmesindeki bir şirket elemanı olan taşeron olarak çalışan 7 kişi sendikamıza üye oldukları gerekçesi ile işlerine son verilmiştir. Sendikamızda bu 7 üyemizin haklarını korumak ve tekrar işlerine dönebilmeleri için bir hukuk mücadelesi başlatmıştır. Ankara 2 nci iş mahkemesinde görülen dava sonuçlanmış ve 7 işçimizin tekrar işlerine dönebileceği yönünde karar vermiş, ayrıca 16 aylık hak mahrumiyeti olan ücretlerinde ana iş veren Emet Bor işletmesi ve işi yaptıran özel şirketten oranları nispetinde işçi üyelerimize geçmişe dönük maaşlarının ödenmesine karar vermiştir. Yani bu işçilerimizin işe dönmelerinin önü açılmıştır. En kısa zamanda da işlerine başlayacaklardır. “Dedi

 

            İşçilere 3 Ocak’2017’de  SGK’tan çıkış verilirken 5 Ocakta parmak basan işçilerin daha sonra parmak izlerinin silindiği,işe alınmamaların polis raporları ile tespit edildiği gibi konularda dava dosyasında yer almıştı.

              Zorlu kış ayarında işten çıkarılarak mağdur edilen işçiler, kredi taksitleri,yakacak vb gibi kış aylarında daha da zorlaşan hayat şartlarında işyerlerinden darbe yerken verdikleri hukuk mücadelesini kazanmanın mutluluğunu yaşıyorlar. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN