PROF. GÖKALP'BAĞIMLILIK MERAKLA BAŞLAR'

Emet'te düzenlenen sempozyumda konuşan Prof. Dr. Nurten Gökalp bağımlılığın merakla başladığına dikkat çekerek, doğru öğrenmenin önemli olduğunu vurguladı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Gazi Emet Gazetesi -

      Emet belediyesi,Adli bilimler derneği ,İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Ecdad derneği işbirliği ve Emet termal resort destekleriyle düzenlenen “Bağımlı Olma özgür ol” konulu sempozyumda  konuşan  Prof.Dr. Nurten Gökalp bağımlılığın öncelikle insanalrın merak etmesinden beslendiğine dikkat çekti.

    Sempozyumda Prof. Dr. Nurten Gökalp insan zihninde bağımlılık yapan kavramlar üzerine bir konuşma yaptı. Gökalp bağımlılığın merakla başladığını vurgulayarak,merakın doğru yönlendirilmesi ile doğru öğrenmeye dikkat çekti.Gökalp;” Merakın psikolojik,biyolojik,sosyolojik bir çok faktör davranışlarımızın şekillenmesinde önemli rol oyunuyor.Haz öğrenmede çocukluktan itibaren önemli bir faktör.Haz insan yaşamının en büyük delili olarak kabul ediliyor.Bağımlıkıkta insanların haz duymasına hitap ettiği için etkin oluyor. O sebeble doğru öğrenme ile geçi hazların bizlerde yaratacağı bağımlılığı doğru öğrenip,çocuklarımızada doğru aktarmamız gerekir “dedi.

Konferans videosunu izleyebilirsiniz...

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN