Ders Aldık mı? - A.Kadir Ekmekçioğlu

Ders Aldık mı?


GÜNÜN SÖZÜ: Yaşadıklarımızdan ders almalıyız.
Ülkemiz son yüz yılın en büyük afetlerinden birisini yaşadı.On ilimizi kapsayan bu depremde maalesef yüz binlerce bina ykılarak enkaz haline geldi.Maalesef on binlerce insanımız yaşamını yitirdi.Yüz binlerce insanımızda yaralandı.
Başta devletimiz,bir çok ülke kurtarma ekipleri ülkemizde arama ve kurtarma ekiplerini seferber ederek canla başla çalışıyorlar.Allah ülkemize bir daha böyle afetler yaşatmasın.
Bu deprem dolayısıyla gerek sosyal medyadan,gerekse haber kanallarından izlediğimize deprem bölgesinde önemli ölçüde koordinasyon eksikliği yaşanıyor.Hal böyle olunca depremin faturasıda elbette ağır oluyor.Bunu sayın cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşmasında;devlet olarak bölgede tüm ekiplerimizle arama ve kurtarma çalışmaları yapıyoruz.Ama bazı eksiklerimizde olabilir demiştir.
Bu depremden ders alarak her ilçede,her ilde yaşanabilecek her türlü afetlere karşı yöresel arama ve kurtarma başta olmak üzere afet ekipleri kurmalıyız.
Örneğin; bir ilçede genel ve yerel yönetimler,Eti maden,Orman işletemesi,sağlık kuruluşları ve diğer kamu kurumları olarak ekipler kurmalıyız.Bu ekiplerin olası hallerde arama ve kurtarma çalışmalarında kullanacakları başta termal kameralar,jeneratörler,kazma-kürekler her an elimizin altında olacak bu malzemelerin olacağı bir bina yapmalıyız.Bu binalarda çadır,sedye,ısıtıc,ısu,battaniye afet anında ilk etapda koruma amaçlı giyebileceğimiz giysiler,ilk yardım malzemeleri stoklamayız.Böyle afetlerde görev yapacak ekipler oluşturmalıyız.Bu ekipler her türlü afetler konusunda eğitilmelidir.Bir ihtiyaç olduğunda yöre dışından gelecek diğer kurtarma ekipleri gelinceye kadar sahaya inerek çalışmalar yapmali.Bunun yanında imkan olursa her mahallede,okullarda tatbikatlar yapılmalı.Bizlerde evlerimizde bir deprem çantası hazırlamalıyız.
HALKIMIZ KENDİSİNE YAKIŞANI YAPIYOR
1970 yılında deprem yaşamış Emet halkı o günleerde yaşadıkları asla unutmamıştır.Bu nedenle en seri şekilde örgütlenerek depremin yaralarını sarmak için adeta seferber olmuşlardır.
Depremin ilk gününden itibaren Emet ilçemizde sayın kaymakamımız Hasan Çiçek,belediye başkanımız Hüseyin Doğan acilen deprem bölgesine yardım ve kurtarma ekiplerini olay bölgesine gönderdiler.İlçemizdeki tüm mahalle ve köy muhtarlarımız halkımızın topladıkları her türlü yardım malzemeleri de belediyenin çok amaçlı salonunda toplayıp en seri şekillerde TIR lar ile bölgeye gönderdiler ve halende halkımızın yardım ve bağışlarını toplamaya devam ediyorlar.
Kütahya ilimizde de sayın valimiz Ali Çelik başkanlığında kurulan yardım ekipleride deprem bölgesine gönderildi.Yine halkımızın bağış ve yartdımlarını da en seri şekilde kamyonlar ile deprem bölgesine gönderdiler. Hülasa Kütahya olarak bizler adeta seferberlik ilan ederek deprem zadelerinin bir nebzede olsa acılarını paylaştık.
ACILI GÜNDE OLMAMASI GEREKENLER
Deprem bölgesinde yaşananları televizyon haberlerinde izliyoruz.Yöre halkı can derdindeyken maalesef bazı siyasetçilerin olur olmaz açıklamalarda bulunması son derece üzücü.Bunların yapıcı açıklamalar yapması beklenirken birbirllerini rencide eden ve kırıcı konuşmaları toplumda ayrıştırmalara neden oluyor.Bazı fanatik particiler de yörelerinde acıları unutup siyaset yapıyorlar.Bunlar hiç hoş olmayan olaylar.Yarın bizler yine yüz yüze bakacağımızın bilincinde olmalıyız.


 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!