EMFEST ve Üvey Evlatmıyız? - A.Kadir Ekmekçioğlu

EMFEST ve Üvey Evlatmıyız?


Emet ilçemizde bu sene ikincisi tertiplenen EMFEST festivali 2 temmuz 2023 tarihinde Emet Golden Grass termal otel tesisleri bahcesinde başladı.Dokuz gün devam eden etkinlikte yöresel ürünler,el sanatları,kadın kooperatifleri,dünya Bor rezervinin % 53.6 na sahip olduğumuz asrın madenini,şifalı termal sularımız ve hamamlarımızın tanıtımı,yöresel yiyecekler tanıtıldı.Esnaf stantlarının da yer aldığı festivalde lunapark,çay bahçeleri,buna benzer alanlar ilçe ve ilçe dışından gelen yaklaşık 50 bin civarında ziyaretçi akınına uğradı.EMFEST el broşürleri,ulusan yayın yapan televizyon kanallarında tanıtıldı.Bu etinlikler de belediyeye ait olan hamam ücretlerin de % 50 indirim yapıldı. İlçe halkının da dokuz gün zevkle izlediği konserlerde de ülkemizin tanınmış sanatçılar sahne aldı.
EMFEST konusunda Emet ilçe halkı,ilçe dışından gelenler tarafından tek kelime ile harika olduğu söylendi. 
Emet belediye başkanı sayın Hüseyin Doğan ise;bu sene ikincisini tertiplediğimİz EMFEST festivali ilçemizin her yönden tanıtımına vesile olmuştur.Dokuz günlük süreç de büyük ilgi görmüştür.İnşallah seneye daha fazla etkinlilerle üçüncüsünü gerçekleştireceğiz .Bu etkinliğimizde katkıda da bulunan,emeği geçen herkese çok teşekkür ederim dedi.
EMET ÜVEY İLÇE Mİ?
Yıllardır bir türlü yolları yapılamayan,büyük potansiyeli olan Bor işletmesine dışarıdan işçi alınması,Bor fabrikasındaki işçilerin yaklaşık 300 dışarıya servisler verilmesi ile bu işçilerden hiç faydalanamayan, yıllardır elle tutulur gözle görülür yatırım yapılmayan,Emet ve Hisarcık ilçesinin yararlandığı Emet devlet hastanesinde en basit kulak yıkama ünitesi ve göz uzmanı olmadığından il ve çevre ilçelere gitmek zorunda kalanların çilesi devam ediyor.Bunlara benzer birçok mahrumiyetleri olan Gaziemet ilçesi üvey bir ilçe mi?
OKURLARIMDAN
Son aylarda çalışanların ve emekli maaşlarına yapılan zamlar herkesin gündeminde.Bundan herkesim rahatsız.Bir çok okurum şunu yazmış.Herkese seyyanen zamlar yapılıyor.Özellikle emeklilerde seyyanen zam istiyor.Herkes her şeyini marketlerden aynı fiyatta alıyor. Buda insanlar arasında mağduriyetlere sebep olduğu söylüyorlar.
Yapılan maaş zamları market zamlarının altında kalıyor.Paramız pul oldu diyenlerin sayısı hayli fazla.
İlçemizde motosiklet sayısı hayli arttı.Çoğu sürücüler ehliyetsiz. Birde aşırı hız ve egzoz patlatmalarından ve yaya yolları ve caddelere gelişi güzel park etmelerinden yakınanlar da hayli fazla.
Bazı hayvan severler ilçedeki çöp konteynerlerini karıştırarak içindeki yiyecekleri çıkarıp yere bırakarak başıboş köpekler yesin diye yere atıyorlar.Bunlar bu sıcak havada kötü kokuların yayılmasına neden oluyormuş.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!