HERŞEY PEK GÜZEL OLACAK - A.Kadir Ekmekçioğlu

HERŞEY PEK GÜZEL OLACAK


GÜNÜN SÖZÜ: Emet hizmete susadı.Birlikte olursak başarırız.

Emet belediye başkanı Hüseyin Doğan ve belediye meclisi yeni dönem için yoğun çalışmalara başladı.Doğan ve ekibi Ankara temaslarının yanında,çevre illerdeki belediyelerden yararlanmaya çalışıyor.İlk semeresi Bursa büyük şehir belediye başkanı Alinur Aktaş’ı ilçemize davet etti.Başkan Aktaş ilk etap da çevre düzenlemesi ve diğer konularda elamanlarını ilçemiz gönderecek.Taleplere göre bir çok konuda ilçemize destek verecekler.

Belediye hamamlarda 65 yaş uygulamasını ele aldı.İlçe dışından minübüslerle gelenlerin yanında hali vakti yerinde olanlarında ücretsiz hamamlara girmesi sonucu zaten zarar eden hamamların zararı arttı. Doğru kaynaklara göre 1000 den fazla kişi bedava giriş kart almış.Bir o kadarda kart baş vurusunda bulunulmuş .Bunu üzerine belediye meclisi 1 ret oyuna karşılık oy çokluğu ile yeni uygulamaya başlıyor.Emet ve köylerinden 65 yaşını doldurmuş,muhtaç kişiler,hiçbir geliri olmayan insanlar ve şehit ve gaziler de dahil olmak üzere bunlardan hamam ücreti alınmayacak.

Belediyemiz çevre düzenlemesine de başladı.Mezarlıklardaki yabani otlar temizlendi.Engelli parkı çevresi ve Akpınar mahallesinde çoğunluğu ıhlamur olmak üzere çok sayıda ağaç dikimlerinin yanında yörede çiçek dikimlerine devam ediyor.Yetkililer bu ağaç dikimlerinin aralıksız devam edeceğini açıkladılar.Uzun zamandır bakımları yapılmayan hamamlardan kaynarca bakım yapıldı.Şimdi Osmanlı hamamında bakım ve onarım başlıyor.

Bor zengini Emet’imize Bor karbür fabrikası talebimizin de Akparti ilçe başkanlığı ve belediyemizce takip edilerek bu tesisi ilçemize kazandıralım lütfen.

İlçemiz kaymakamı sayın Hasan Çiçek ilçe ve köylerdeki çalışmalarının yanında ilçe ve genelinde okullara ve eğitime çok önem veriyor.Geçen yıllarda öğrencilerimizin katıldığı çeşitli sınavlarda başarı oranı arttı.Bu sene de okullarda okuyan öğrencilerin üst okullara giriş sınavlarında daha başarılı olması için kurslar açıldı.Bu kursları da devamlı takip etti.İnşallah tüm öğrencilerimiz sınavlarında başarılı olur.

İlçemizde görev yapan savcı Gürsel Karslı,hakimler Ayberk Gökçe ve Esra Koz Pekcan HYK kararnamesi ile başka yerlere atandılar.Yerine ise savcı Haluk Şenocak,hakimler Ayşe Sağlam ve Pelin Yenidoğan ilçemiz adliyesine atandılar.Tüm sevcı ve hakimlerimize yeni görevlerinde de başarılar diliorum.Ayrıca ilçemiz devlet hastanemize yeni gelen tüm uzman doktorlarımıza da yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Emet ilçemizin nüfusu 11 bin dolaylarında.Ama su ve elektrik abone sayılarına dayanılarak yapılan hesaplarda bu rakam 12 bin çok üzerinde.Peki ne yapmamız gerekiyor.Merkez muhtarlarımızla belediye ikametgahlarda birebir sayım yapması gerekir.İkametgahı Emet te olamayanların ikametgahlarını buraya almalarını sağlamalı.Bu çok önemli belediyeye iller bankasından kişi başına para geliyor.Bu parada belediye hizmetlerinde kullanılıyor.

KÜTAHYA YA 10 BİN SURİYELİ GÖÇMEN GELİYOR      

Dün sosyal medya yapılan paylaşımlarda 10 bin Suriyeli nin barınacağı kamp kurulacakmış.Bu son derece yanlış.Kütahya da işsizlikten dolayı son yıllarda binlerce kişi göç etti.Şimdi bu göçmenler kaçak çalışacaklar.Devlet bunlara büyük meblağlar ödeyerek bakacak.Peki benim Kütahya’lı insanların günahı neydi. İşsizlikten göçe zorlandı.Korkarım bunları ilçelere de yollarlarsa bunların hakından gelinmez.Tv haberlerinde bu güruhların yöre insanlarına saldırı,tecavüz ve gasp olaylarına buralarda da devam etmesi ile Kütahya mızın huzur ve asayişi bozulacaktır.İl ve ilçe yetkililer bunu önlenmesi için el birliği yapımız.Sonra acısı yine bizler çekeriz.

TEŞEKKÜR

Tüm vatandaşlarımızın ramazan ayında THK na zekat ve fitre yardımlarından dolayı,THK Emet şubesi başkanı ve THK kurumum adına çok teşekkür ediyorum.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!