KOLLAR İŞ VE SEÇİM İÇİN SIVANIYOR - A.Kadir Ekmekçioğlu

KOLLAR İŞ VE SEÇİM İÇİN SIVANIYOR


GÜNÜN SÖZÜ:Koyun can,kasap et derdinde olurmuş.

Bir kışı daha geride bıraktık. Kış mevsiminin sona ermesiyle gelen bahar başlangıcında doğadaki tüm canlılar baharla birlikte daha canlanırlar. Bu doğanın kanunudur. Çiftçiler iş için kollarını sıvayarak tarla ve bahçe çalışmalarına başlarlar.Hani bir söz vardır.Koyun can kasap ise et derdinde misali gibi.

Bazıları da kollarını başka amaçla sıvamaya başladı. Kim bunlar.2018 veya 2019 da yapılacak yerel veya genel seçimlerde aday olacaklar. Partilerde yerel seçimlerde kimleri belediye başkanı yapmak istediklerini ağırdan, ağırdan hazırlamaya başladıklarını gözlemliyorum. Emet’liler dayanışma ve kalkınma derneğinin son Kütahya toplantısından sonra bu yönde el altından yoğun çalışmalar ve yeni isimler önerilmeye başlandı. İktidar partisi Adalet ve kalkınma partisinden sızan duyumlara göre iki önemli ismin adı geçiyor. Mevcut belediye başkanı Mustafa Koca’nın ise Adalet ve kalkınma partisine tekrar dönebileceği ve tekrar belediye başkanı adayı olma yolunda Ankara nezdinde yoğun temaslar içinde olduğu da gözleniyor. Muhalif partilerin de güçlü bir isimin etrafında ittifak yaparak yerel seçimlere katılması muhtemel.

Şimdilik hesaplar böyle. Birde işin bir başka yüzü var. AKP kendi adayı ile, ittifak gurubu bir aday ile seçime katılırsa mevcut belediye başkanı da ben iki dönem bu ilçede başkanlık yaptım.Bir çok hizmetler yaptım diyebilir. Olmazsa bende bağımsız başkan adayı olacağım derse ki muhtemeldir. İşte o zaman tüm hesaplar alt,üst olacaktır.Bu senaryo bu güne göre. Elbette yarının ne olacağını ancak ALLAH bilir.

Birde genel seçimlere bakacak olursak her ne kadar vakit erkense de iktidar partisinde üç dönemini tamamlayan sayın Vural Kavuncu haricindekilerin uhdelerinde tekrar millet vekili olmak vardır. Buda doğaldır.Ama ön il genelinde AKP mutlaka temayül yoklaması ve sonrada genel merkez kesin isimleri belirleyecektir.Muhalefet de seçimlere iddialı isimlerle seçime katılacaklar elbette. En iyisi beklemek.

Konu seçim olduğuna göre Emet’e verilen ve bir kısmı hala yapılmayan işler İnşallah yapılır.Yeni seçim çalışmalarında da Emet’imiz için yeni projeleri yapacaklarına söz verirler ve İnşallah da yaparlar.

NİCE YILLAR

Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 173 ncü yılı etkinlikleri başladı.İlçe emniyet müdürlüğü dün ilçedeki daire amirlerini ve adliyemizi ziyaret ettiler.Yine dün ebediyete intikal eden ve görevleri başında şehştlik mertebesine ulaşan meslektaşları için Babukbey camisinde mevlüt

 

 okuttular. Allah kabul etsin.Bende ülkemizde canları pahasına huzur ve asayişi koruyan ve kollayan değerli polislerimizin 173 ncü yıllarını yürekten kutluyorum.Bu uğurda şehit olan ve ebediyete intikal edenlerde Allah rahmet eylesin diyorum.Görevleri başında olanları da Yüce ALLAH her zaman korusun ve yardımcısı olsun. Görevlerinde de başarılar diliyorum.Başta ailelerine ve bizlere acılarını göstermesin.

35 yıl önce rahmetli Mehmet Özer ile yerel gazeteyi çıkarmayı planladık. Adının ne olması konusunda önerilen isimlerden GAZİEMET GAZETESİ olmasına karar verdik. Ya ALLAH bismillah diyerek yayın hayatına başladık.Gazetemiz daha sonra Mehmet Akın tarafından tüm meşakkatlere rağmen 35 nci yılına ulaştı. Bu yönde emeği geçen tüm meslektaşlarıma ve Gaziemet gazetesine gönül veren herkese çok teşekkür ediyorum.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!