ÖNCE KENDİMİZİ SORGULUYALIM - A.Kadir Ekmekçioğlu

ÖNCE KENDİMİZİ SORGULUYALIM


GÜNÜN GÖZÜ: Bindik alamete gidiyoruz kıyamete

 

Bu hafta Emet’in hızla küçülmesinin sebeplerine yer vereceğim. Bu ilçede olması veya yapılması gerekenler ve okurlarım ile ilçede yaşayan sizlerin konuştuklarını, dilek ve temennilerini yazmağa çalışacağım.

Bu ilçede akil insanlara ihtiyaç var. Çünkü bir avuç Emet’li bir türlü bir araya gelip birlikte olmayı beceremiyoruz.

İlçenin yer altı ve yer üstü zenginlileri rezevlerini ortaya koyarak devletin teşviklerinden faydalanarak yeni iş sahaları kurmayı niye düşünmüyoruz. Emet ve Hisarcık ile orta bir yere organize sanayi kurmayı niye akıl etmiyoruz.

Her seçim öncesi bizlere çeşitli vaatlerde bulunarak yapmayanlardan niye hesap sormuyoruz.

Emet ve Hisarcık bölgesindeki şifalı termal sularımızı turizme kazandırmak için çalışmak varken hala niye yan gelip yatıyoruz. Lüzumsuz ve elzem olmayan işler yaparak gönül eyliyoruz.

Yöremizin tanıtımı için illaki bir sinema filimi ile tanıtmanın yanında Emet termal ve Bor etkinlikleri düzenlemeyi hiç mi akıl etmiyoruz. En basit olan Bor madeni ve geçmişimizi anımsatacak tarihi eserleri kuşaklara aktaracak müze kurmak hiç mi aklımıza gelmiyor.

Son yıllarda hastanemizde uzman doktorlarımız olmadığından Tavşanlı ve Kütahya hastalarımızı taşıyan seyyar hastane minibüslerimizin olduğunu ilgili  e yetkililere  duyurmak için bir çığlık atmak veya ıslık çalmaktan aciz miyiz.

Bor madeninde karın tokluğuna müteahhit firmalarda çalışan, onların oyuncağı olan taşeron işçilerimizi devletin şefkatli ve hamiyetli kucaklarında çalışmasını sağlamak çok mu zor ?

İşsizlikten dolayı bu ilçe devamlı göç veriyor. Bunu önlemek için bir araya gelip bu çocuklarımızı gurbetlere yolcu etmekten hiç mi vicdanlarınız sızlamıyor. Bundan zevk mi duyuyorsunuz.

Sohbet toplantılarında Emet bitiyor diyenler neler yapılması gerektiğini birbirimize değil siyasetçilere ve yöneticiler söylemekten niye korkuyorsunuz.

Bor’un her türlü (toz, duman, asitli paşalarının ve zehirli arsenik v.b) zararlarını külfetini yaşayan yöre halkını hiç düşünmüyorlar mı? İşçi alımlarında Emet ve Hisarcık lı gençler yerine dışarıdan aldığınız işçilere taltif edercesine servis vererek Tavşanlı ve Kütahya ya gelip gittiğinden dolayı 200 e yakın çalışanın ilçeye bir bardak çay parası kadar ekonomik katkısı olmadığını da ben hatırlatmış olayım.

Koca bir yılın yarısını geride bıraktık. Elle tutulur, gözle görülür bir çalışmaya tanık olmadık.

Yollarımız gelince ; bizden yaşlılar ve bizim kuşaktan olanlar yıllardır Emet’in yolları ha yapılacak, ha yapılıyor diye 75-80 yaşlarına geldiler. Ne üzücü bu yolların yapıldığını görmeden ebediyete intikal edeceğiz. İnşallah torunlarımız yollarımızı yapıldığını görüp mezarlarımızın başına gelerek yolların yapıldığını fısıldarlar.

SİT olayı ilçeye bitirecek diye dillerimde pay bitti. O günlerde ahkam kesenler bugün kafalarını deve kuşu gibi kuma soktular. Ne oldu SİT olayı ey yetkililer.

Toplu konutları plansız ve bilinçsizce ilçe merkezinden uzaklara yaptınız. İlçe merkezini karartınız. Şimdi 4 ncü TOKİ gündemde. Bunu bari kentsel döşümle yapınız. İlçeye bir canlılık getiriniz.

Peki; sevgili okurlarım ya siz yerel yönetici olsanız sizler Emet’e neler yapardınız? Buna cevap vermek istiyorsanız bu yazım Gaziemet internet sayfasında yayınlandığında altına yorumlarınızı yazarsanız sevinirim

HAFTA GÜNDEMİ

Akparti ilçe başkanlığı gündemin başında. 17 aday varmış. Bunun 5-6 sı birlerinin joker adayı. Şimdi ilçede kim başkan olacak diye bahis oynayanlarında olduğu duyumu var. El atından bazı isimlerle ilgili anketler yapılıyor. Tahminim 4-5 kişinin Ankara’ya çağırılma olasılığı var. Haydi hayırlısı.

Kocakıran da ki ot yangını hepimizi korkuttu. Ne olur otluk ve ormanlık alanlara cam kırığı ve sigara atmayınız.

Şu çöp konteynerleri bir türlü yıkanmadı. Dolayısı ile çevreye çok kötü kokular saçıyor. Önümüz kurban bayramı kokular daha fazla olacak ve dışarıdan gelenlere Emet leş gibi kokuyor dedirtmeyiniz. Ayrıca özellikle 3. Toki ve diğer yerlerde başıboş köpeklerin sayısı hızla arttı. İnsanlara saldırmaya başladılar. Yakında kuduz vak’ası olursa da şaşmayınız.

Otopark sorunu gün her saatinde herkesin dilinde. Ne olacak bu sorun nasıl aşılacak. Bir bilen varsa yol göstersin.

Her yerde olduğu gibi gençler arasında uyuşturucu kullanımı hızla artıyor. Duyumlarıma göre bonzai ve benzeri uyuşturucu kullanın yaşı maalesef 15 li yaşlara inmiş. Bunu acilen önlemeliyiz. Özellikle anne ve babalar çocuklarınızı öncelikle siz yakından takip ediniz. Yoksa çok geç kalmış olabilirsiniz.

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!