Ortalık Arap Saçı - A.Kadir Ekmekçioğlu

Ortalık Arap Saçı


GÜNÜN SÖZÜ:Su akar yolunu bulur.
Arap saçı deyimi içinden çıkılmayacak kadar karışlık ve zor durum demektir.Genellikle Arap saçına dönmek şeklinde kullanılır.
Osmanlı döneminde Araplar tarafından yapılan saçlar tasarım harika da olsa pişen etlerden çıkan yağların kötü kokmasına neden oluyordu.Bu dönemde Arap saçı deyimi güzel başlayıp kötü sonuçlanan şeyleri tanımlamak için kullanılırdı.İşlerin karmakarışık hal alması,içinden çıkılmaz durumlarında olayı tasfir etmek için kullaılan bir deyimdir.Trafikte ise trafik Arap saçına döndü,sabaha kadar zor açılır.Cümle içinde bu işler Arap saçına döndü.Bir daha düzelmez.
Ülkemizde son yıllarda yaşadıklarımıza kısaca bakacak olursak A dan Z ye artan fiyatlar yaşamımızı da ateda Arap saçına döndürdü.İşsizlik,geçim sıkıntısı yaşayan insanlar,tarım sektöründe artan mazot,gübre,yem ve diğer ürünler nedeniyle üretim nerede ise durmak üzere.Her geçen gün çığ gibi artan işsiz gençlerin sayıları.Yaşanan depremlerin ağır faturaları.
Hergün,bugün ne olacak diye kalkıyoruz.Bu kadarda olmaz ki canım deyip yine yatıyoruz.
YELKENLER FORA
Esasında denizcilik terimi olan yelkenler fora yelkenli gemilerde kullanılır.Anlamı ise yelkenleri aç demektir.TDK na göre yelkenleri aç demektir.
Şimdi ülkemizde yapılacak bir genel seçim var.Bu seçimde bütün partiler seçimde kazanmak için gemilerine biniyorlar.Yelkenler de fora diyerek yollarına çıkaçaklar.Tüm dileğimiz ülkemizde sakin ortamda seviyeli bir mücadele ile seçimlerin yapılmasıdır.
TEŞEKKÜR
İlçemizde geçen hafta jandarma ve emniyet güçlerimizin ortaklaşa başarılı bir operasyonları neticesinde uyuşturu yakalanmıştır.Bu başarılı operasyonu yapan emniyet ve jandarma ekiplerini tebrik ediyorum.İnşallah bu operasyonların da devamı gelir.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • H.Mutlu | 13 Mart 2023 01:11

    Yelkenler Fora, Hedef Akdeniz dir ileri. Tarihi çevir nal sesi kısrak sesi bunlar. Delmiş romanın kalbini mızrak gibi Hunlar. Türklük Bedenim, islamiyet Ruhumdur.

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta

19Kas