SICAKTA SOĞUK DUŞ - A.Kadir Ekmekçioğlu

SICAKTA SOĞUK DUŞ


GÜNÜN SÖZÜ: Ya olduğun gibi yada göründüğün gibi ol. (Hz.Mevlana)

Herkesin kandırıldık, aldatıldık dedikleri herkesi aldatan hain FETO bir yıl önce kirli yüzünü gösterdi. Bir yıl önce darbe girimi ile ülkemizi bölme girişimine önce Allah sonra da asil Türk milleti izin vermedi. Bu darbenin faturası elbette ağır oldu. 250 şehit ve binlerce insanımızda Gazi oldu. 15 temmuz şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik gününün birinci yılını kutladık. Elbette şehitlerimiz için yüreklerimiz yangın. Acılar henüz taze. Ülkemizde olduğu gibi Emet’te de etkinlikler yapıldı. Hatimler, mevlitler okundu. Demokrasi meydanında çeşitli etkinlikler vardı.  İki gün sahne alan topluluk her nedense göz doldurmadı.  Canlı televizyon bağlantıları da olmasa meydanda coşku olmayacaktı. Belki maliyeti ucuz olsun düşüncesi ile tercih edilmiştir. 

Geceye damgasını vuran gözlemlerime gelince; protokol krizi yaşandı. Orada bazı protokolde olması gerekenlerin yerleri ayrılmayınca bazıları orayı terk ettiler. Bazıları da çok gerilerde oturmak durumunda kaldılar. Sunucunu gafına gelince; tamam darbe girişiminde bulunanlar hain FETO taraftarları, iç ve dış düşmanlarımızın adını zikrederken Kemalistleri de kattı. Aksine darbecilere karşı  devletimizi seven Atatürkçü asker, polis, kamu görevlileri ve her görüşten sivil halkımız birlikteydi.

Konuşmalarda en anlamlı konuşmayı az ve öz bir şekilde ilçe kaymakamımız sayın Mahmuthan Arslan yaptı. Milli birlik ve kardeşliğimizin dünyaya örnek olduğunu ve hainlerinde gerekli derslerini aldığını vurguladı. Uzun konuşmalar biraz sıkıcı oldu. Kimileri de günle alakası olmayan üfürükten olaylardan bahsetti. Teröre elbette karşıyız. Onları dün kırmızı halı sererek karşılayanlar, ayaklarına mahkeme götürerek yargılayanlar, bugün adalet yürüyüşünü eleştirirken geçmişi de iyi hatırlamalıydı. Böyle bir günde ayrıştırmaya değil birlik olmaya ihtiyacımız var.

İki günlük etkinliklerde kavurma, pilav, lokma, çorba ikramının olması katılımı da artırdı. İnşallah seneye daha fazla menü ile halkımıza ikramda bulunulur. Daha geniş meydanlarda kutlamalar yapılır. Katılımda daha fazla olur.

GÖREVİMİZİ YAPIYOR VE YAPACAĞIZ

Geçen hafta Osmangazi elektrik dağıtım şirketinin bir bölümünün Tavşanlı’ya alınacağı haber ve yorumu gazetemizde yer aldı. Şirket yetkilileri aradılar konuştuk. Kaygılarımızı anlattık. Onlarda bir açıklama ile yanıt verdiler. Yayınladık. Biz Gaziemet gazetesi ve gazeteciler Emet ilçemizden artık bir çakıl taşının dahi gitmesine karşı sessiz ve tepkisiz kalmayacağız. Zira yıllardır siyasiler ya sessiz kaldılar ya da gidenleri gitmesine mani olamadılar.

Tavşanlı yolunda çöken yol nerede ise durdu. Şimdi Tavşanlı’dan bu tarafa yapılıyor. Acaba neden? Yoksa ileride bu yol Dereli ve Günlüce ye kadar getirilerek bölge köylerinin ekonomik ve ileride de coğrafi olarak Tavşanlı’ya bağlanması endişesindeyiz. Bunu kimse göz akası etmesin. Zira yeni 21 il daha yapılacak. Sanırım ne denek istediğimi anlamışsınızdır.

Yeni bakanlar kurulu açıklandı. Hayırlı olsun. Yıllardır AKPARTİ ye tulum oy veren Kütahya ya yine bakanlık verilmedi. Dört sayın millet vekilimizde bakanlık yapacak kapasitede ve saygın insanlardı. Bu partili partisiz tüm Kütahya’lılar olarak bizleri üzmüştür. Ne diyelim kaderimiz böyleymiş.

Taşeron işçi kardeşlerimizin sıkıntıları yazdık. Lakin bu gariplerin hallerinden anlayan yok. Yüzlerce insan işsiz ve aç kalacak. Yılların emekleri yok olacak. Bu çok vahim. Maruz kaldıkları olay taşeronlara sıcak da soğuk duş etkisi yaptı.

Bir yılın daha yarısını geride bırakıyoruz. İlçemize  vaat edilen işlerin, yollarımızın tam yapılacağı mevsim ama gözle görünen yapılan bir şey yok. Biz organize sanayi istemiyoruz. Zaten de vermeyeceklerine göre Emet ve Hisarcık ilçeleri arasına  yatırım yapacak sanayilerin gelmesini sağlayacak  büyük ölçekli bir sanayi kursunlar.  Yıllardır yerinde sayan hatta geriye giden bölgeye bir canlılık getirsinler.

Bu sabah sayın millet vekilimiz Prof.Dr. Vural Kavuncu mesaj gönderdi. Tavşanlı-Dursunbey yolu sıcak asfalt duble yolla Çanakkale köprüsüne bağlanıyor diyor. Özendim. Hayırlı olsun. Ne yapalım biz halen Tavşanlı-Gediz ve Çavdarhisar’a bağlanamadık.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!