SORUN ÇOK MUTAHAP YOK - A.Kadir Ekmekçioğlu

SORUN ÇOK MUTAHAP YOK


GÜNÜN SÖZÜ: Adamakla mal tükenmezmiş.

Şükürler olsun bir ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama eriştik. Sizleri bilmem ama bu bayram bana eski bayramları arattı. Eski bayramlarda bayramlaşmalar hane içinde başlar, komşu, akraba eş ve dostlarla ziyaretleri ve güzel sohbetlerle devam ederdi. Bunun yanında ilçe dışından gelen hemşerilerimizle ,bayramlaşma vesilesi ile gelen siyasetçilerle bayramlaşılır sonrada dilek ve temenniler, ilçe sorunları konuşulurdu.

Bu bayramda dışarıdan gelen yok denilecek kadar da azdı. Gelen kalabalığın bir bölümü ortalıkta gözükmese de yine de ilçenin nirengi noktaları olan Arifa kahvehanesi, Süleyman Gül ve benim dükkan boş kalmadı. Birçok dostla sohbet ettik. Sohbette neler konuşuldu.

65 km. lik Hisarcık-Emet Tavşanlı yolu 3 yıl önce ihale edilmesine rağmen niye yapılmıyor. Yapılacağı söylenen kapalı Pazar yeri ,hayvan pazarı, balık pazarı ne zaman yapılacak. Otopark nereye ve ne zaman yapılacak Erozyon çalışmasının yapıldığı Kocakıran da yapılacak olan kafe ve mescit ne oldu. Sıcak su sondaj çalışmaları unutuldu mu. Geniş alana yayılan ilçemizde vaat edilen semt düğün salonları nerelere ve ne zaman yapılacak. Alt yapı çalışmalarında dağ suyu şebekesinin de ele alınması düşünülüyor mu.

 Belediye ile otel arasındaki sorun ne aşamada. Şuan da durum ne ? ortalık niye elli altıya kalkmış insanlar birbirine düşürülmüştü ? İlçede kentsel dönüşüm düşünülüyor mu. SİT konusunda belediyenin girişimleri nedir. Sıcaklarda kötü kokular yayan çöp konteynerlerin yıkanması ve kara sinek mücadelesi niye yapılmıyor. Çöp konteynırlarının kapakları arızalı ayakları kırık dökük olması büyük sorun. Şehir merkezinden azda olsa uzak yerlerde yaya kaldırımlarının inşaat malzemeleri ile dolu olduğu yayaların ana asfalttan yürüterek tehlikeye atıldığı, Cadde ve sokaklardaki kuru otların yürümeyi engellediği ve yangın tehlikesine karşı mücadele durumu, Kamu oyunda Emet belediyesinin toplam borcu konusunda afaki rakamlardan bahsediliyor. Gerçek borç nedir. Kaplıcaların temizliği konusunda eleştirilere ne yanıt verilecek. Yine bu bayram da ekmek sıkıntısı yaşandı. Bunlar bayram gündemindeki sohbet notları. Bu sorulara kimsenin yetkisi olmadığından soranlarda yanıt alamadı. İşte bu sebeple sayın başkan Mustafa Koca’nın YÜZ-YÜZE toplantısı yapması yazmıştım. İnşallah kurban bayramında bu toplantıyı yapar ve halk bilgilenir.

Bu bayramda protokolde sebebi çok kişice malum bayramlaşmaya katılım azdı. Sayın millet vekilimiz Prof.Dr. Vural Kavuncu ilçeye gelen tek vekilimizdi. Parti ziyaretinden sonra çarşı ziyaretinde de bulundu. Bu ziyarette partililerince Emet-Tavşanlı yolunun akıbeti, söz verilen kredi yurtlar öğrenci yurdu ve ilçenin birçok konudaki sorunları ve bazı vatandaşların kişisel talepleri sayın vekilimizi sıkmış olacak ki vekilimiz bunların sorulacağı ve konuşulacağı yerler burası değildir demesi soğuk duş etkisi etti.  

Emet ilçemizde sorun çok ama bunlara yanıt verecek muhatap da yok. Ne diyelim bu bayram da böyle geçti.

Yenice ve Günlüce köylerimizdeki kaplıcalarındaki yeni tesisler ise takdire şayan olduğu ve işin mimarı ilçe kaymakamı Mahmuthan Arslan beyden yörenin en güzel ve en nezih Tahtalı mevkiine Gediz murat dağındaki gibi konaklama yerleri yapması da yine vatandaşların  dileğidir.

TAZİYE

İlçemiz halkından Bor işletmesinden emekli Bekir Kaya’nın eşi, Mehmet, Yücel ve Serkan Yücel’in anneleri, Halil Demirtaş’ın kayınvalidesi Rabia Kaya hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhumeye Allah dan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!