Ağzım AÇık Kalıyor Vallahi! - Cemal Özcan

Ağzım AÇık Kalıyor Vallahi!


Sosyal medyada dün bir fotoğraf ile karşılaştım. Takipçi sayısı 50000’i aşmış aktif bir grupta paylaşılan bu fotoğraf canımı çok sıktı. Fotoğrafa ilk baktığımda bende emeğini, alın terini müşterisi ile buluşturan kadınları görüyorum lakin madalyonun diğer yüzü çok vahim. Tabi ben dayanamayıp yorum yaptım. Olayın yanlış olduğunu söylemeye çalıştım ama ne fayda! Hatta öyle bir linç edildim ki sormayın. Emek düşmanı diyen mi ararsın, cahil diyeni mi arasın, siz bizi zehirlediniz diyeni mi…  Nasıl hakaret ararsan var maşallah! Ağzım açık kalıyor vallahi!

 

Köyden gelen doğal diye satılan bu ürünleri birçok kişi gönül rahatlığıyla alıp kullanıyor. Burada sağlıklı ürün satılmıyor. Hatta tam aksine zehir saçılıyor.  Her doğal olan sağlıklı demek değil ki. Hadi onu geçtim, ne şartlarda üretildiğinden asla emin olamayacağımız ürünü nasıl olurda bu kadar rahat tüketebiliriz? Satışına nasıl bu kadar rahat izin verilir? 
Fotoğrafa iyi bakalım. Kola şişelerine doldurulmuş çiğ sütler her hangi soğuk zincir olmadan açıkta satılıyor. Peki bu şişeye süt girmeden önce içerisine başka bir şey girdi mi girdiyse ne girdi? Hangi ürün ile temizlendi? Deterjan kalıntısı var mı? Bu pet şişe güneş ışığının altında bekledi mi? Üretileli ne kadar zaman oldu? Bu soruların cevaplarını asla alamayacaksınız. O zaman pet şişeden dolayı kanserojen birçok bileşeni vücudunuza alabilir. İyi ve doğru deterjanla temizlenmediyse  kanserojen olan deterjan kalıntısını yine süt ile birlikte tüketeceksiniz. Sağım yapılan ineğe antibiyotik yapıldı mı? Sütte antibiyotik kalıntısı var mı? Bu sorularında cevabına asla ulaşamayacaksınız. O zaman durduk yere vücudunuza antibiyotikte almayı göze alıyorsunuz demektir. Tabi ki sütün asitlik düzeyinden de bir haberiz. Kesik mi? Kesilmeye yakın mı? Ne durumda bilmiyoruz. 
Yapılan yoğurtlar plastik kovalarda, üzerine poşet geçirilmiş vaziyette, sıcakta satın alacak şanslı müşterisini bekliyor. Peki bu kovalar gıdaya uygun ambalaj mı? Daha önce kaç defa kullanıldı? İçerisine ne koyuldu? Üzerine gelişi güzel koyulan poşetler nerden geldi? Daha buna benzer onlarca soru sorabilirim. Almayın. Böyle ürünleri bırakın almayı  yanında bile geçmeyin. 
Şimdi, ‘’yahu Cemal iyi de kardeşim biz bu şekilde yıllardır alıyoruz. Hiç bir şey de olmadı.’’ diyebilirsiniz. Bu tür satış yıllardır yanlış yapılıyorsa bende bunu şimdi dile getirdiğim için size doğru olmadığı izlenimi vermesin. Baştan aşağıya, yeryüzünde veya uzayda aklınıza gelebilecek her yerde bu YANLIŞTIR. Almayın, aldırmayın, satmayın, özellikle de SATTIRMAYIN.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
17Oca
23Ara

Kış Gelirken Şimdi Salep Vakti

27Ekm
21Ekm