Hadi Bakalım,Detokslandın - Cemal Özcan

Hadi Bakalım,Detokslandın


  Detoks yani aslında detoksifikasyon ya da diğer bir değişle toksin atımı, toksin ise bildiğin zehir demek. Detoks dediğimiz de zehir atımı olarak anlayabiliriz. Peki ne işe yarar bu detoks?Gerçekten kilo vermek için sihirlibir değnek mi? Yoksa tamamen hayal ürünü mü?Vücutta toksin birikir mi? Toksinleri atmanın yolu detoks suları mı? Ya da bu detoks tamamen para tuzağı mı? 
Hiç değişmez her cümleleri şu şekilde başlar. ‘’Bilmem neyin suyunu sıkın, efendim limon çekirdeğini suyun içinde 11 saat 34 dakika bekletin, brokolininucundan bir parça, su damlacıklarının arasında aheng ile dans eden salatalıklardan da blendere at. Hadi bir de iç, hop tamam detokslandın. İşte şu şampuanı önce bir damla sonra 5 damla şeklinde duş jelini vücuduna 32,8 derecelik açıyla sol göğüsten ayağa çapraz sür’’ falan filan…Yalan yahu, hem de kuyruklu yalan.
Evet bir haftalık detoks diyeti size kilo verdirecek ama bu kilo verme süreci toksinlerden kurtulduğunuz için değil vücuda fazla miktarda su aldığınız ve beslenemediğiniz için olacak. Sadece detoks sularını içerek ne sağlıklı bir bedene sahip olacaksınız ne de toksinlerden kurtulacaksınız. Hatta bu süreçte dengeli beslenmediğiniz için vücudunuzun direnci düşecek, enfeksiyonlara açık hale gelecek, vitamin ve mineral eksikliği çekecek, halsizlik hissedecek ve yorgun düşeceksiniz.Yani detoks suyu içmek yerine 1 bardak yemekten önce su içersen ve normal bir diyette devam edersen çok daha sağlıklı ve zinde kalacaksınız.
Ayrıca şunu da belirtmeden geçemembu detoks sularının toksin attığı yönünde hiçbir bilimsel veri elimizde mevcut değil. Yani bu olayın hiçbir dayanağı yok. Zaten vücutta toksin birikimi diye bir şey söz konusu değil. Bunların bahsettiği gibi vücut toksin BİRİKTİRMEZ. Birkaç zararlı var evet cıva örneğin vücutta metil cıvaya dönüşüp birikebilir ya da iyonize radyasyon da vücutta birikebilir.Bunları da zaten detoksla atamazsın. Bilimsel dayanağı olan toksinleri vücuttan uzaklaştırmada görevli muazzam bir organ var. Aklınıza daha okurken bile ismi hemen geldi. Evet karaciğer. Karaciğerinizi üzmeden beslendiğinizde ne bu detoks yalanlarına ihtiyacınız olacak ne de karaciğerinizi toksin temizlerken yoracaksınız. Yani toksini detoks sularıyla temizlemen mümkün değil.Bu yüzden ya yüksek toksinden ölebilirsin ya da karaciğerin bunu temizler.
      Sosyal paylaşım platformlarında, kendini sağlıklı yaşam koçu diye tanıtan kişilerin ağzında, marketlerin raflarında, sabah programlarında öve öve bitiremedikleri şu detoks piyasasında dönen paralara gerçekten çok şaşırıyorum. Bu tür yalanlara inanmayın, çevrenizde detoks diyeti uygulayan varsa onları uyarın. Kimsenin sizi kendi paranızla kandırmasın da izin vermeyin. Detoks sularını şifalı, toksin atıcı gibi düşünmeden sadece günlük su ihtiyacının bir kısmını karşıladığınız bir sıvı olarak kabul edin ve asla dengeli beslenmekten vazgeçmeyin.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Oca
23Ara

Kış Gelirken Şimdi Salep Vakti

27Ekm
21Ekm
22Eyl

Ağzım AÇık Kalıyor Vallahi!