Değişim İçin Öncelikle Doğru Düşünmek Lazım - Ercan Kolku

Değişim İçin Öncelikle Doğru Düşünmek Lazım


İlkokul öğrencisi okulda 4 işlemi öğrenmektedir. Öğretmen; "Çocuklar 3 artı 1 dört eder" der.Aynı öğretmen ertesi gün ders anlatırken bu defa; "Çocuklar 2 artı 2, 4 eder" der.

Çocuğun kafası karışmıştır. Dün öğrendiği doğruysa bugünkü nedir ? Eve döndüğünde artık kararını vermiştir. Annesine vardığı yargısını söyler; "Bizim öğretmen delinin teki. Bir dediği diğerini tutmuyor."

         Ayrı noktalardan bakarak aynı doğruya, aynı sonuca ulaşmak mümkün olsa da bunu görüp anlayabilmek oldukça zordur. Çünkü insanlar farklı düşünceleri kabullenmekte nedense zorlanırlar. Onlara göre ilk öğrendikleri doğrudur ve adına değişim denilen şey döneklikten başka bir şey değildir.

         *******

         Köşelerimizi takip eden okurlarımız hatırlarlar.

Genelde basın olarak muhalefet görevimizi sürdürmeye çalışırız. Yapılanları yazarken yapılması beklenenleri ve aksaklıkları daha sık yazdığımızdan muhalefet olarak görülürüz. Oysaki siyasi muhalefet de bir şeyi eleştirirken en iyisini kendilerinin yapacağı iddiası vardır.

Bizlerin muhalefetinde ise kamuoyunun beklentileri, genel kabul görmüş doğrular ve eksikliği hissedilen hizmetlerin gerçekleşmemesinden doğan sorunlara göndermeler vardır.

         Köşe yazılarında her ne kadar fikir üretmeye ve düşünce ve önerilerimizi paylaşmaya yönelik yazılar olsa da, daha çok ortaya çıkmış fikirlerin uygulanabilirliği, kamuoyunda yankıları ve olası sonuçlarını değerlendirmeler vardır. "Ben yaptım oldu." "Bunu da yapacağım" tarzı bir idarecilik kimseye fayda sağlamayacağı gibi, doğuracağı kötü sonuçların sadece sizi bağlamayacağı için de hesap verilebilirliği güç olacaktır.

*********

         Emet’teki  siyasi anlayışta, en önemli eksinin, parti teşkilatı değişiminde, daha önce  görev almış, yada parti de üye kimliği sadece kağıt üstünde yaşlanmış isimleri vitrine koymanın artı değer kazandıracağı yanlışının sıkça yenilenmesidir.

         Yani konuyu açarsak,  sağda solda partilerde yeni yönetim oluşturulurken, memlekette o siyasi görüşte isim yapmış insanların değer katacağı inancıyla listeler oluşturulmasıdır.

         Mutlaka  parti açısında geçmişten bugüne çeşitli  kademelerde görev almış,herşeye rağmen yerinde durmuş insanlar değer katacaktır, ancak, değişimin ve itici güç olma adına aktif olması gereken yönetimlerde yer almaları bir anlam ifade etmeyecektir. Katkıda sağlamayacaktır.  Zira doğada herşey gelişim içindeyken siyasette geleneksel modeli takip etmek durağanlığı artıracaktır.

         Emet te de düne göre sıkça değişen seçmen profiline  göre yeni,,enerjik kadrolar kurmak hem partiler,hemde partilerin ileriye götürme iddiasında oldukları ilçelere daha fazla katkı sağlayacaktır.

Değişimi kabullenmemek tutuculuk ise, kabullenmek de ilericiliği getirir. Fakat bu ilericilik anlaşılabilir ve kabul edilebilir seviyede olursa uyum süreci çok daha hızlı olacaktır.

Klasik particilik anlayışını biraz lokal milliyetçiliğe dönüştürmenin ilçemizin menfaatine olduğunu düşünüyorum.  

Matematikte de klasik matematikten modern matematiğe geçerek, sadece 2+2 veya 3+1 =4 ederlerden,yükselip birleşmelerden, birleşerek yükselme formüllerine geçmek lazım.

Bize yeni ve değişime açık beyinler lazım. Yoksa "eski tüfek solcular" ve "koca kurtlar"ı bir araya toplamak beyinsel tatminden öte bir anlam ifade etmeyecektir.

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
10May

SENDEN ADAM OLMAZ!

28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub