Emet Geç Kalmamalı! - Yunus Daşdemir

Emet Geç Kalmamalı!


Emet ilçemizde acil kararlar alınmalıdır. Emet halkımız tedirgindir. Konu ile ilgili ilçede yapılan çalışmalar ne durumda vatandaş bilgilendirilmelidir. Sessizlik vatandaşı dedikodu üzerinden yürütülen panik odaklı yaşama sevk etmektedir. Bu durum akıl ve mantığın dışındadır. Emet merkez ve köylerinde 100 ün üzerinde hane ve 300 birey kontrol amaçlı karantina altındadır. 
Dün ortaya çıkan kahvehanede bir kişide pozitif vaka söylentileri ve sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar oldukça büyük endişe yaratmıştır. İlgili kurum ve makamlar Emet ve bölgeyi ilgilendiren böylesine önemli bir olayda sessiz kalmadan hergün düzenli açıklama yapmalıdır. Bölgemiz bor madeni olan Türkiye'nin çeşitli illerinden geliş gidişin olduğu bir bölgedir. Sessizlik korona virüs'ü tedavi etmez. Bu en büyük gerçektir. Korona virüs'ün ayıbı olmaz. Hastalığa yakalanmak utanç olarak görülmemelidir. Yada vaka sayısı az görünsün sessizce geçer demek bölgeyi salgın yönünden büyük bir riske atar. Bu vebalin altından hiç kimse kalkamaz. 

Emet veya Hisarcık'ta vaka durumları ne durmdaysa ilgili makamlar çok net şekilde bildirmelidir. Bu konuda Kütahya valiliği geç kalmadan gerekli bilgileri ilgili makamlardan alıp adım atmalıdır. Durumun her geçen gün kötüye gittiği aşikardır. Hiç bir şirket yad şahıs devletten güçlü değildir. Ne gerekiyorsa yapılması elzemdir. Bu memlkette yaşamak zaten vatandaşlarımız için zor iken şimdi korona virüs salgınında sessiz kalınması vatandaşı pskolojik olarak dahada yıpratmaktadır. Karantina veya farklı uygulama ve tedbir kararları her neresi için alınacaksa hemen altını çizerek söylüyorum hemen alınmalıdır. Geç kalınmıştır daha fazla geç kalınırsa bölge tamamen riske atılır ve canlarımız gidebilir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

Hisarcık'ta özel bir şirkette çalışan işçilerin basına verdikleri sözlü demeçte, işyerimizde korona virüs tedbirleri alınmıyor demeleri ve en önemli yatan maaşlarımızdan belli bir miktar elden geri alıyolar, icralık olan arkadaşlarımızdan yapılan kesintiler yatırılmamış ve çok maduruz demeleri çok ciddi iddalardır. Konu ile ilgili adli makamlar mutlaka inceleme başlatacaktır. Kalın sağlıcakla.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz