Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz - Yunus Daşdemir

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz


Millet geçim derdinde birileri koltuk derdinde. Berber 3 traş yapıp evin yolunu tutuyor, süper market sahibi acaba berberi de bir köşeye sıkıştırsammı diye düşünüyor. Küçük esnaf bitti bitiyor. Ne gören var ne duymak isteyen. Birisi İl başkanı ben olmalıyım diyor, diğeri ilçe başkanlığım giderse torun torbayı işe alamayacağım diye dertleniyor. 

Vatandaş pazar çantasını doldurmanın derdinde, siyasiler ağız dolusu boş laf ile aday peşinde. Abdestsiz namaz kılanların çok olduğu bu dönemde, ön safta duranlar namaz çıkışı masa başı dedikodu derdine düşmüş, diğer taraftan 3 kuruşa muhtaç olan Mehmet efendi, akşama nasıl eve ekmek götürürüm diye kara kara düşünüyor. Millet birlik beraberlik arıyor, derdimiz bir an önce çözülsün diye, zatı muhteremler sen ben derdine düşmüş, bozulan araçların ön takımlarını bile göremiyor. 

Göstermelik bir kaç adım atmakla avutmak çözüm olmuyor. Bir olup, birlik olup acil olarak memleketin dertlerine çözüm lazım. Gençler işsizlikten göç ediyor, memleketin nüfusu eriyor, kadife ceket giyip Ankara'ya gidenler, nedense iş aş sorununu çözmüyor. Yol desen yolsuzluk içinde, iş desen belirsizlik içinde. Önünü göremeyen bir genç nesil ne yapar, nasıl bir yaşam benimser varın siz düşünün. 

Yeni doğmuş buzağı bile 5 dakikada ayağa kalkarken, bizim memleket neredeyse yarım asırdır hala ayağa kalkacak. Boru borladılar, kömürü korladılar, doğalgazı ağzına yüzüne bulaştırdılar. Sorsan neler yapmışlar neler, ama bizim haberimiz yokmuş. Milletin arabasında içilen sigaraya kadar ince düşünenler, Tunçbilek bacalarından tüten nükleer bombalara kör olmuşlar. Hele birde bacanın dibinde adama arabada sigara içiyorsun diye ceza yazmazlarmı. Gülermisin ağlarmısın. 

Kime sorsak zar zor geçiniyor, bir çok esnaf kan ağlıyor, ama ekonomik veriler nedense mükemmel. Ya bu verileri ölçenler çok cahil, yada bizim bilmediğimiz bir ekonomik çark var memlekette. 

Sözün özü gidişat arapsaçı. Önünü görüp yürüyen yok. Pazarcı mezarcı olmuş, mezarcı esnaf. Ölüden medet umar olmuşuz. Ölü olan kim diye sorarsanız. Uyuyan bir toplumun adı her yerde ölüdür.  Kalın sağlıcakla.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz