DEMEK Kİ OLUYORMUŞ - A.Kadir Ekmekçioğlu

DEMEK Kİ OLUYORMUŞ


GÜNÜN SÖZÜ : Emet de mi Hasbahçe  olsa

İstanbul da ki Topkapı müzesi alanında bulunan Hasbahçe 1995 yılında arkeolojik  SİT alanı içine alınmıştır. Bu güne kadar da burada ne bir inşaat yapılıyordu. Nede bir çivi dahi çakılamıyordu. Geçen hafta televizyon haberlerinde Kültür varlıklarını kotuma kurumu Hasbahçe de ki birinci derece olan SİT alanı şimdi üçüncü derece SİT alanı olarak değerlendirmiştir. Şimdi Osmanlı eserlerinin bulunduğu Hasbahçe alanı imara açılıyor.

Peki hiçbir Osmanlı eseri olmayan. Geçmiş dönemlerden kalma bir tarihi temel dahi bulunmayan,1922 yılında Yunan işgalinde taş üstünde taş kalmaksızın yakılan ve daha sonra işgal ve yangın mağdurları Emet’li atalarımızın çamurdan yaptığı evler nasıl SİT kapsamına alındı. Bunu hala anlamış değilim. Bu yaşa kadar acaba Emet’te padişahların, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün konakladığı bir ev da onlar mı tarihi eser sayılıyor anlamış da değilim.

Dört yıl önce ilçemize gelen SİT heyetleri kendi kafalarından bir çok ev ve işyerlerini tescillemişlerdir. Bu olaya yerel yönetim uzun bir süre seyirci kaldı. Mülk sahipleri bu yerleri bırakın yıkıp yeni bir bina yapmayı. Bakım ve onarım dahi yapmak zorunda kaldığında önce kültür varlıklarına müracaat edecek. İzin verilirse yine aslına uygun bakım ve onarımını yapabileceği bilmediğinden sessiz kaldı.

Hal böyle olunca Emet ilçesinin yarıya yakın bölümü bir süre sonra harabe bir hale gelecek. Yazık değil mi bu ilçeye ve insanlara.

Şimdi yetililere ve ilgililere sesleniyorum.

Osmanlı eserlerinin bulunduğu Topkapı sarayı yanındaki tarihi Hasbahçe SİT kapsamından çıkarılarak imara açıldığına göre siz hala uyuyacak mısınız? Soruma yanıt bekliyorum.

AKPARTİ KONGRESİ

Akparti Emet ilçe teşkilatının 6 ncı olağan genel kurulu yarın yapılacak. Şimdiden yeni ilçe başkanı veteriner hekim Hüseyin Doğan ve yeni ekibine hayırlı olsun dileklerimle başarılar diliyorum. Doğan ve ekibi çok zor ve sıkıntılı dönemde de görev yapacaklar. Çünkü ilçenin yıllardır yapılamayan Tavşanlı başta olmak üzere diğer yolların sorunu giderilemedi. Hastanemizin uzman kadrosu atamaları yapılamadı. Bor’a işçi alımında büyük sıkıntılar da yeni başkanı çok yoracak. Eğer AKPARTİ Emet’te oy kaybetmek istiyorsa yeni yönetimin isteklerini kulak arkası yapmamalı. Yıllardır verilen vaatleri genel ver yerel seçim öncesi yerine getirmeli. Bunlar yapılmazsa kimse ilçe yönetimini başarısızlıkla suçlayamaz.

BIKTIRDILAR

Son haftalarda telefon dolandırıcıları ilçemizde telefonla aradıkları insanlara kendilerini polis, jandarma, savcı olarak tanıtarak terör olaylarına karıştınız. Sizin de adınız geçiyor diyerek para, altın gibi isteklerde bulunmaktadırlar. Ayrıca TC kimlik numaralarını, banka hesap numaralarını istiyorlar. Sakın bunlara inanmayın. Asla polis ,jandarma, savcı vatanları aratarak altın, para, TC numaranızı  ve banka hesap numaranızı istemez. Lütfen ileride çok mağdur olmamanız için bu dolandırıcılara itibar etmeyin. Böyle durumlar da polis ve jandarmayı arayarak ihbarda bulununuz.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
10May

Hayra Alamet Değil

25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler