GEÇMİŞİ BIRAKALIM GELECEĞE BAKALIM - A.Kadir Ekmekçioğlu

GEÇMİŞİ BIRAKALIM GELECEĞE BAKALIM


GÜNÜN SÖZÜ: Geçmişine sahip olamayan gelecekten bir şey beklemesin.

Emet ilçemizin gelişmesi ve kalkınması için birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Bu ilçede var olan birçok kurum ve kuruluş başka yerlere alınırken bazı kurumlarda özelleştirme sonucu küçültülerek hizmet vermeye çalışıyor.

Geçmişte bu ilçede var olup kaybettiklerimizden bazıları şunlardır. Köy hizmetleri şantiyesi, kara yolları asfalt şantiyesi, SSK bünyesindeki fizik tedavi ünitesi, askerlik şubesi, cezaevi, özelleştirmeler sonucu Tavşanlı başta olmak üzere Kütahya’ya bağımlı hizmet veren Telekom, pancar şefliği, Tekel ve buna benzer kurumlar.

Yıllardır tam kadro uzman ve ekiple Emet ve Hisarcık ilçelerine yeterli sağlık hizmeti hastane ve yıllardır çevre ilçelerle ve il merkezi ile ulaşım sağlayacağımız yol sorunlarımızı hali ortadadır.

Ben buradan nelerin kimler döneminde gittiğini tartışılması yerine şimdi neleri ilçemize kazandırmanın mücadelesini vermemiz gerektiğini tüm Emet halkı ile birlik ve beraberlik içinde çalışmamızın zamanı geldi ve geçiyor.

Son aylarda ki gözlemlerime dayanarak ilçemizin her şey Emet için sloganı bir yumak halinde olan Emet’liler dayanışma ve yardımlaşma derneği yoğun çalışmalar içinde olduğu görüyorum. Yep yeni bir Ak parti ilçe başkanı ve yönetiminin de azimli ve gayretli çalışmalar içinde olduğu görülmektedir. Diliyorum bu iki güzide insanlar en kısa zamanda ilçemizle ilgili rapor ve yol haritaları neyse bir araya gelerek ortaklaşa çalışmalara bir an önce başlamalılardır. Gerek duyulursa ki; olması lazım ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve olması gereken diğer derneklerinde oluşacak bir ekiple harekete geçmemiz gerekiyor. Buna ilçedeki siyasi partilerinde kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp destek vermelerini bekliyorum. Buna hiçbir siyasi parti başkanı ve yönetimi kesinlikle hayır demeyecektir.

MAZİMİZE SAHIP ÇIKAMIYORUZ

Emet’in geçmişi ve mazisi kahramanlıklarla doludur. Milli mücadele yıllarında işgalcilere karşı ilk toplu direnişi sergileyen atalarımızdır. Cevizderesi  mevkiinde yine bir destan yazan kahraman Emet’lilerdir. Ama bunlarını ne kadar tanıta bildik. Allah rahmet eylesin kişisel gayretleri ile merhum kurmay albay Hasan Şanlı çok çapa sar etti. Bilgi ve belgelerle bizlere ışık tuttu. Kitaplar yazdı. Hele TRT nin son tanıklar dizisinde rahmetli babam Hacı Mehmet Ekmekçioğ’unun da yer aldığı programın çekiminde ki gayretleri asla unutulmuyor. TRT bu programı hala yayınlıyor. Birde ECDAD derneği ve değerli başkanı Ali Duyan dan başka geçmişimize ve mazimize sahip çıkan var mı? Ne yazık ki hayır.

O yıllarda karargah binası olarak kullanılan ilçe merkezindeki tarihi hanın bir müzeye dönüştürülmesi laflardan ileriye gitmiyor. İlçede uygun bir yere sembolik bir direnişimizi sembolize edecek küçük bir anıt ve o yıllarda şehitlik mertebesine ulaşmış kişilerin isimlerini yazıldığı anıt yapmak çok mu zor. O yıllarda kullanılan silah ve araçların sergileneceği kurtuluş müzesini halka sunmak çok mu zor.

İyi ki bir hemşerimiz kendi imkanları ile geçmişimizi yansıtan Emetevi diye nostaljik tesisi ile yerli yabancı insanların beğenisini kazanıyor. Yok mu başka yapılacak böyle yerler?

Asrın madeni Bor’u Allah ilçemize vermiş. 2018 yılı bor yılı olacakmış. Peki Bor’un başkentinde bir Bor müzesi niye kurulamadı.

BOR TEŞERONLARI ÜZGÜN

Yeni çıkacak olan taşeron işçilerin kadroya alınacağı haberi tüm taşeron çalışanları umutlandırmış ve hatta tarifi imkansız şekilde sevindirmiştir. Ancak içinde Bor çalışanlarının da olduğu kurumlarda taşeron işçilerinin kadroya alını alınmayacağı rivayetleri Emet ve Hisarcık da ki 700 den fazla işçi kardeşlerimizi, eşlerini ve çocuklarını çok üzdü. İnşallah bize gelen bilgiler yanlıştır. İnşallah yıllarını ve ömürlerini tüketen Bor taşeronları da kadroya alınır. Bu kara kışta onları sevindirirler. Bu konuda sayın millet vekillerimizin gayretli çalışmalar sonucu müjdeli haberlerini de bekliyoruz.

BAŞ SAĞLIĞI

Eski millet vekilimiz M.Uğur Ener’in ve Abdullah Ener’in anneleri Süheyla Ener ve ilçemiz esnaflarından Tahsin Dağdeviren ve Ömer Dağdeviren’nin anneleri  Havva Dağdeviren vefat etmişlerdir. Her iki merhumeye Allah dan rahmet kederli ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
10May

Hayra Alamet Değil

25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler