HAFTANIN PANORAMASI - A.Kadir Ekmekçioğlu

HAFTANIN PANORAMASI


GÜNÜN SÖZÜ: Devletimizi ve cumhuriyetimizi ilelebet yaaşatacağız.

Geçen hafta bir işim gereği ilçemde değildim. Bu nedenle AKPARTİ nin ilçe kongresine katılamadım. Ama kongrede konuşulanları ve olayları sosyal medyadan ve gazetemiz haberlerinden takip ettim.

Kongrede sevgili dostum veteriner hekim Hüseyin Doğan ilçe başkanlığına seçildi. Kedisine ve yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerimle başarılar diliyorum. Doğan ve ekibini yılların birikimi sorunları bekliyor. Önce Allah sonrada il teşkilatı ve sayın milletvekilleri yardımcı olurlarsa ilçemizin kronikleşmiş sorunları giderilir.

Kongrede sayın milletvekili Şükrü Nazlı; Eti maden merkezinin Emet’te olması için bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduğunu ifade etmiş. İnşallah olur. Yapımı devam eden 2 nci ünite ve sülfürik asit fabrikasının da yapılacağı müjdesi sevindirici. İnşallah buralara alınacak işçilerde Emet ve Hisarcık’tan olur Sayın vekilim.

Sayın millet vekilimiz Vural Kavuncu ise; Emet’in yol sorununu gündemden çıkarıyoruz. Çavdarhisar ve Simav yolunda çalışmalar devam ediyor. Tavşanlı yolundaki çöken bölümde en kısa zamanda telafi edilecek . Emet devlet hastanesine de 8 pratisyen kadrosu açılıyor demiş. Yapacak bir şey yok. Yollarımız için  İnşallah yeni yıl bütçeden büyük paylar ayrılır ve en kısa zamanda tamamlanır.

İl başkanı sayın Ali Çetinbaş da ilçemiz sorunlarına yabancı değil. Bunların kısa sürede giderilmesi için gayretli olduğunu müşterek dostlarımız olan kişilerden duyuyor ve biliyorum. Emet belediye başkanı Mustafa Koca konusundaki konuşmasını izledim. Çetinkaya’nın bu güne kadar hararetli konuşmasına tanık olmamıştım. Başkan Koca’nın Akparti’ye dönme girişimleri vardı. Bunun önünün kapandığından sayın Koca’nın gerekirse bağımsız aday olurum sözleri sanırım Kütahya ve Ankara’ya kadar ulaşmış olacak ki sayın Çetinbaş Koca’nın ipini çekmişe benziyor. Eski bir siyasetçi ve yılların gazetecisi olarak  açık ve net söylüyorum. Yerel seçimlerde tüm Akparti’li adaylar sayın R.Tayyip Erdoğan ve Akparti rüzgarını arkasına alarak seçildiklerini asla unutmamalılar. Aksini iddia eden varsa Halep orada, arşında burada.

İşte haftanın panoraması

2 KERE 2- 4 EDER

Emet ilçemizin geçmişine şöyle bakacak olursak; belediye başkanları iktidar partisinden olmadıkça (İsmail Fidancı dönemi hariç) ilçeye hizmet getirmekte çok başarılı olamıyorlar. Bunun örneklerini geçmişte çok yaşadık ve gördük. Bağımsız ve muhalefet belediye başkanlarının merkezden yardım almaları çok zor, hatta imkansız. Eski belediye başkanımız sayın Ünal Öztaş ANAP döneminde iktidar nimetlerinden yararlanarak Emet’e termalde ilk adımı atmıştır. İsmail Fidancı lüzumsuz ve gereksiz işlerden uzak, israflardan da kaçınarak yerel imkanları da çok iyi değerlendirerek termal başta olmak üzere alt ve üst yapıda büyük eserlere imza atmıştır.

Hülasa; günümüzde iktidarla ters düşen küçük yerlerin işi her yönden çok zor.

2017 de ilçemiz açısından bence verimli bir yıl olmadı. Gerek genel, gerekse yerel yöneticilerin vaatlerinin çoğu askıda kaldı. İnşallah 2018 de yapılan vaatler yerine getirilir.

CUMURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş savaşları sonucu 94 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi kurmuştur. Dün atalarımız bu günde bizler ve çocuklarımız yarında torunlarımız ilelebet bu cumhuriyetimizi koruyacağız.

Bu vesile ile tüm ulusumuzun Cumhuriyet bayramını kutluyorum.29 ekim Pazar günü herkesi ev ve iş yerlerine şanlı bayrağımızı asmaya davet ediyorum.

TAZİYE

İlçe seçim müdürü Mehmet Özkaya’nın ağabeyi Ali Özkaya hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Allah dan rahmet kederli ailesine de taziyelerimi sunuyorum.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
10May

Hayra Alamet Değil

25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler